Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. Futsal liga 2023/2024

Další změna v hokejové nominaci, místo zraněného Frka pojede Řepík

V nominaci českých hokejistů na Turnaj Karjaly ve Växjö a Tampere nahradil zraněného Martina Frka z Bernu další útočník Michal Řepík ze Sparty. Nový reprezentační kouč Radim Rulík musel oproti původně zveřejněnému výběru sáhnout už ke druhé změně. Ve čtvrtek byl místo Michala Kovařčíka z Jukuritu Mikkeli povolán útočník Tomáš Filippi z Liberce.

Michal Řepík
zdroj: Reuters autor: David W Cerny

Třicetiletý Frk, který se před touto sezonou vrátil do Evropy po třináctiletém působení v Severní Americe, měl dostat v reprezentaci příležitost poprvé od dubna 2018.

Tehdy pod koučem Josefem Jandačem v národním týmu debutoval a sehrál tři duely na Švédských hrách, v kterých nebodoval.

Čtyřiatřicetiletý Řepík bude hráčem Rulíkova týmu s největšími zkušenostmi jak věkově, tak i s bilancí 93 utkání, v nichž nasbíral 45 bodů za 28 branek a 17 asistencí.

Účastník čtyř mistrovství světa a posledních dvou olympijských her se vrací do národního týmu poprvé od loňského únorového startu pod pěti kruhy v Pekingu.

Řepík se v pátečním extraligové utkání na ledě Kladna vrátil do sestavy Sparty po jednozápasové pauze způsobené zraněním. Výhru zařídil dvěma góly a vylepšil si bilanci v sezoně na 16 bodů za devět branek a sedm asistencí ze 16 utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články