InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čtení se Zauzlínou

    pátek 24.5 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech

  • Petr Maurenc: Gladiátoři - výstava

    pátek 24.5 18:30 - Biograf Kotva Lidická 2110, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chýnov vedl proti favorizovanému Sokolu díky Václavu Hruškovi. Střelec branky ale dostal červenou kartu a přišel obrat

Sokol porazil Chýnov 2:1. , Autor: Josef Janda

Sokol porazil Chýnov 2:1.     Autor: Josef Janda

SEZIMOVO ÚSTÍ - S trochou nadsázky by se dal chýnovský fotbalista Václav Hruška označit v sobotním duelu 12. kola fotbalové I. A třídy za muže zápasu. V bitvě mezi Sokolem Sezimovo Ústí a Chýnovem byl totiž u všeho důležitého. Neutekla ani čtvrthodina a Chýnov se díky němu na favorizovaném Sokole ujal vedení. Ke smůle hostů hrál ale už od 4. minuty se žlutou kartou a po zákroku na polovině hřiště přišla už v 26. minutě i druhá žlutá. Rozhodčí Valeš musel tedy Václava Hrušku vyloučit a domácí mužstvo mělo proti oslabenému soupeři 65 minut na obrat. Svěřenci trenéra Miroslava Jelena udeřili těsně před poločasem a o přestávce spřádali plány, jak uspět proti bránícím hostům podruhé. Sokolové měli ve druhém dějství pochopitelně herní převahu a po šesti minutách trefil Škarda tyč. Nicméně Chýnovští mohli jít znovu do vedení, jenže Michal Rabiňák padáčkem branku minul. Vedoucí gól Sokola přišel poměrně brzy. V 62. minutě zahrávali domácí standardní situaci a David Neužil si skvěle naběhl za zkoprnělou chýnovskou defenzivu – 2:1.

 

Hosté poté dostali možnost skórovat jako na podnose. Brankář Kuník váhal ve vápně s rozehrávkou, až poslal balon na střed, jenže Havlíkova pohotová střela do prázdné branky skončila ke smůle Chýnova jen na břevnu. Při Průšově útočném výletu v samotném závěru netrefil odkrytou branku Chýnova čerstvý Nikl.

Sokolové nakonec porazili Chýnov těsně 2:1 a udrželi se bod za vedoucím Meteorem. „Plně si uvědomuju, jak jsem zápas svým vyloučením ovlivnil," podotkl smutný chýnovský fotbalista Václav Hruška v závěru druhé půle, kterou sledoval za plotem už jen jako divák se sklenicí piva v ruce.

Oba celky čeká ještě závěrečné kolo podzimní části sezony. Sezimák jede v sobotu 11. listopadu do Bernartic, poražený Chýnov hostí v sobotu od 14 hodin Novou Včelnici.

TJ Sokol Sezimovo Ústí – FC Chýnov 2:1 (1:1), branky: 43. Šmíd, 62. Neužil – 14. Vác. Hruška, rozhodčí Valeš – Jelínek, Ernst, ŽK (3-3): 27. Kupka, 27. Šmíd, 90. Škrábek – 4. a 26. Vác. Hruška, 49. Pajer, ČK (0-1): 26. Vác. Hruška, 70 diváků.

Sokol SÚ: Kuník – Kupka, Škrábek, Fišer, Mikuláštík, Škarda (90. Červ), Pavelka (86. Nikl), Kukučka, Bartáček (63. Ott), Neužil, Šmíd.

Chýnov: Průša – Pajer, Rytíř, Doubrava (68. Havlík), Vl. Hruška, Štrouf (81. Vácha), Vác. Hruška, Kavka, J. Rabiňák, M. Rabiňák (59. Pták), J. Hruška (75. Mareš).

Ve středečním Týdeníku Táborsko si přečtete k utkání mezi Sokolem Sezimovo Ústí a Chýnovem další podrobnosti.

Trenér Sokola Miroslav Jelen se ohlédne za nepovedeným úvodem, kdy jeho tým inkasoval. Jak jeho mužstvu pomohlo vyloučení Václava Hrušky?

Trenér Chýnova Josef Holub zmíní důležitý okamžik v první půli, který ovlivnil celý zápas. Měl jeho oslabený tým ve druhém poločase šanci na lepší výsledek?

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace