ELLEphoria: co přinesl den druhý?

Druhý den byl od rána do večera plný přednášek a masterclasses, kterých jste se spolu s námi mohli zúčastnit. Sobotní program jsme odstartovali s manuálním terapeutem a rehabilitačním trenérem Radkem Lacim, jehož tréninkem prošly například Tereza Maxová, Hana Vagnerová, Jana Plodková, Ester Geislerová nebo Jitka Schneiderová a ve svém talku prozradil, proč je důležité věnovat cvičení i pár minut denně a jak velký vliv to má na naši nejen fyzickou, ale i psychickou kondici. Posléze jsme s Barbarou Paldus a Brain We Are objevili nečekaná propojení kůže, střev a mozku a jejich vzájemná působení na stárnutí kůže i její různé stavy. Poté nám odborníci z Wellaflexu poradili, jak na styling vlasů pro každého. Spolu s atletkou Nikolou Bendovou a Ing. Annou Esinou ze značky Hydropeptide jsme si posvítili na peptidy v kosmetice, zjistili, jak peptidy pracují na molekulární úrovni a jak stimulují tvorbu kolagenu a zlepšují strukturu kůže. Spolu s MAC a Notinem jsme odhalili nejžhavější makeupové trendy, biochemička Vendula Ficelová s námi a se značkou Antipodes pak prozkoumala možnosti přírodních alternativ retinolu a odpověděli si na otázku, zda opravdu mohou konkurovat samotným retinoidům. (Mohou!)

ELLEphoria, den druhý

Poté jsme nahlédli do tajů numerologie, které nám osvětlila populární numeroložka a koučka Monika Ben Thabetová. Vysvětlila nám, že čísla v datu našeho narození nejsou pouhou náhodou. S MUDr. Lucií Rajskou a L'Oréal Paris jsme se zorientovali ve světě aktivních látek v kosmetice, načež jsme se hned pak ve video-rozhovoru spojili s listopadovou cover star topmodelkou Paulínou Pořízkovou. Pověděla nám, proč by už nikdy nechtěla mít znovu dvacet, o randění po padesátce i nové knize No Filter. MUDr. Bc. Peter Kicko spolu s Infokrásou poradil, jak získat okamžitě mladou, vyživenou a zářivou pleť bez vnějších známek narušení integrity kůže. Ester Tesaříková a Markéta Vörös za Líčírnu pak prakticky poradily, jak využít minimum produktů v kosmetické taštičce na maximum.

Čekalo nás také napínavé finále soutěže YSL Make-Up Artista roku. Vybrat z talentovaných make-up artistů jednoho jediného nebylo snadné, ale nakonec mezi všemi finalisty zvítězil jediný muž. Po soutěži jsme se věnovali krásným a zdravým vlasům, které můžeme mít (nejen) díky haircare od Sisley. Vojtěch Koller představil nejen samotnou značku Hair Rituel by Sisley, ale i jedinečnou vlasovou analýzu, kterou jsme si sami vyzkoušeli. Se ZO Skin Health jsme zjistili, jak ještě zdokonalit svoji pleť. Nápomocné nám byly specialistky MUDr. Merita Mazreku a Maryna Bondar. Druhý den zakončili ve velkém stylu Jan Mec (alias Fatale Vanity) a Jan Kurka (alias Annie Baker), talentovaní make-up artisti značky Sephora, kteří si s moderátorkou Naomi Adachi povídali o cestě ke drag queen a hledání inspirace. 

 

Znalosti a zkušenosti jsme si mohli prohloubit v rámci masterclasses, kterých druhého dne bylo požehnaně! V rovných sedmi speciálních workshopech jsme se mohli například naučit, jak na dokonalou pleťovku, což nám ukázal Yves Saint Laurent spolu s make-up artistkou Michaelou Ohemovou, nebo nám Benefit Field Supervisor Petra Havlínová vám prozradila, jak správně na brow mapping a jaké produkty, odstíny a styling jsou pro nás ty nejlepší. Na domácí péči jsme si posvítili spolu s Janem Hájkem a Petrem Novákem ze značky Wella Professionals, kteří poradili, jak doma správně pečovat o (poškozené) vlasy. Se Simonou Rydlovou jsme si ukázali, jak na facelift doma. Ano, skutečně! Během praktického cvičení dokázala, že se svým obličejem můžeme pracovat tak, abychom byli spokojeni sami se sebou v každém věku. Numeroložka Monika Ben Thabetová nám zodpověděla otázky týkající se čísel a spolu s námi odhalila ta naše osudová.

S MUDr. Gabrielou Kičmerovou z Asklepionu jsme se podívali do tajů estetické dermatologie. Provedla nás základními procedurami estetické dermatologie a prozradila tipy, jak o pokožku pečovat, aby byla stále svěží a stárla pomaleji. A spolu s Líčírnou a Janou Habrcetlovou jsme si ukázali, jak dosáhnout maximálního potenciálu přírodních produktů a kouzlili s produkty oblíbené značky (M)anasi 7. Napadlo by vás, že balzám na rty bude skvěle fungovat i k zafixování obočí? Nás doposud ne. Ale v tom tkví kouzlo multilíčidel!

I druhého dne jsme se také mohli nechat hýčkat v kosmetických a wellness stáncích u odborníků, kteří ochotně nabídli rady ohledně produktů vhodných pro konkrétní typ pleti, poskytli diagnostiku vlasů či umožnili hostům mnohé vyzkoušet. A rozhodně jsme z beauty festivalu ELLEphoria neodešli s prázdnou!

 

Láká vás ELLEphoria? Přijďte za námi v neděli. Známé osobnosti a odborníci nám prozradí své tipy a triky, jak být tou nejkásnější verzí sebe sama. Přijďte se dozvědět něco nového a nechte se hýčkat! Nejčastější dotazy zodpovídáme zde, veškeré informace o programu najdete pak zde.

ELLEphoria