19_20230822_181100.jpg
1029_20231105_101939.jpg

Zářijová sklizeň kadetek: Triumf Mistryň České republiky 2023

Září přineslo výjimečné sportovní výkony, které budou dlouho rezonovat. Tým kadetek ukázal svou neuvěřitelnou sílu, odhodlání a talent, když dokázal získat zlatou triple crown – vítězství na třech turnajích v kategorii U16: PONY Krčanda, Open pohár ČSA a Mistrovství České republiky.

Vše začalo 9. září na hřišti pražské Kotlářky, kde se konalo poslední kolo Superligy, přinášející zápasy plné emocí a nadějí. První zápas byl dramatickým startem víkendu, kdy se Eagles střetly s týmem Arrows Ostrava. Zápas skončil výhrou Arrows 5:4, avšak kritický okamžik přišel v poslední směně, kdy došlo k zranění hráčky Rózy Dembowski, způsobené nesprávným nadhozem, který jí poranil loket. Navzdory tomuto zranění se Róza pokusila dokončit svůj start. Odpoledne bylo však věnováno odčinění této ztráty, když tým zvítězil nad domácí Kotlářkou 17:2.

Sobotní sestava hráček obsahovala jména jako Nela Švestková, Ema Vaňačová, Laura Miceli, Rozálie Dembowski, Linda Šedivá, Agáta Rollerová, Madla Klímová, Viktorie Trčková, Samantha Gočaltovská, Kristýna Rašínová, Barbora Houdková, Johanka Kaiserová, Valeriia Oliinyk a na odpolední zápas se tým posílil Terezou Koubovou.

Neděle byla vyhrazena pro double zápasy, které přinesly další úspěchy. První zápas ráno skončil výhrou nad týmem Joudrs B 12:7, zatímco druhý zápas ve 14:00 proti Arrows Ostrava byl rovněž úspěšný s výsledkem 8:1.

Nedělní sestava hráček zahrnovala tytéž talentované sportovkyně a tým pokračoval v úspěšném tažení. S vítězstvím v jednom zápase proti týmu Arrows se jejich postavení v tabulce nezhoršilo a postoupili do finále soutěže - Mistrovství republiky U16.

Zlato z MČR kadetek 2023

Ve finále Mistrovství České republiky, které se konalo na pražském hřišti SaBaTu v termínu 29. září až 1. října 2023, se Eagles postavili týmu Joudrs. Tento zápas byl jasně ovládnut silnou osou Nikola - Lucka, kterou podpořila skvělá obrana. Útok Joudrs byl téměř zcela zastaven, což dokazuje výsledek 14 SO a pouhý jediný hit od hráček z Joudrs.

Na pálce se hráčkám Eagles dařilo, jejich útok byl důkladný a nakonec se týmu podařilo získat zlato s konečným skóre 6:0. Individuální ocenění patřila Nikole Škardové, která byla vyhlášena nejlepší nadhazovačkou, a Kristýně El Ghannam, která obdržela titul nejlepší pálkařky. Každá hráčka v týmu Eagles kadetek si zaslouží uznání za svůj přínos a odhodlání, které přinesly do hry.

Celý tým kadetek si zaslouží gratulace za jejich skvělý výkon a za dosažení zlatého triple crown, což zahrnuje vítězství na třech nejprestižnějších turnajích v kategorii U16: PONY Krčanda, Open pohár ČSA a Mistrovství České republiky. Tento úspěch nebyl snadný, ale dívky dokázaly tuto výzvu překonat.

Mistryně České republiky 2023: Kristýna El Ghannam, Nikola Škardová, Tereza Koubová, Lucie Červenková, Barbora Houdková, Linda Šedivá, Ema Vaňačová, Laura Miceli, Sára Koulová, Valeriia Oliinyk, Agáta Rollerová, Kristýna Rašínová, Magdalena Klímová, Viktorie Trčková, Nela Švestková, Samantha Gočaltovská, Johanka Kaiserová, Rozálie Dembowski a Alice Duchoňová.

Speciální poděkování patří trenérskému týmu, který hráčky vedl k jejich triumfu: hlavnímu trenérovi Petrovi Méďovi Čermákovi, Aleši Chýlemu, Michalu Šedivému a Ludmile Gočaltovské.

Velké poděkování patří rovněž rodičům za podporu týmu v celé sezóně.

Tým kadetek si opět v letošním roce nasadil zlatou trojkorunu, totiž vítězství se třech největších turnajích: PONY Krčanda, Open pohár ČSA a Mistrovství ČR. Obhájit všechny tři zlata z loňska byla výzva, a podařilo se jí naplnit.

“Celý tým kadetek si zaslouží gratulace za skvělé výkony zejména na velkých turnajích a za dosažení zlatého triple crown, což zahrnuje vítězství na třech nejprestižnějších turnajích v kategorii U16: PONY Krčanda, Open pohár ČSA a Mistrovství České republiky. Ve finále PONY Krčanda Eagles porazili tým Fun&Play Praha 7:2 - obhajoba vítězství, ve finále Open poháru ČSA Eagles porazili Joudrs 4:0 - obhajoba zlata a ve finále MČR U16 Eagles porazili Joudrs 6:0 - obhajoba zlata. Naprostá dominance útoku i obrany v čele s radostí a chutí nadhazující Nikolou Škardovou. Tento úspěch nebyl snadný, ale dívky to dokázaly. Děkujeme rodičům za podporu týmu po celou sezonu.” Zdraví, Méďa