Útočník s nožem si vyhlédl špatnou oběť, bývalý MMA bojovník si s ním rychle poradil

Útočník s nožem si vyhlédl špatnou oběť, bývalý MMA bojovník si s ním rychle poradil ilustrační foto | zdroj: Pixabay

Už je to sice pár let, co Američan Javier Baez ukončil zápasnickou kariéru, ale pokračovat v tréninku se mu vyplatilo, s nebezpečným agresorem si totiž hravě poradil.

Když se Baez minulou středu okolo 4. hodiny ranní vracel domů z halloweenské párty, všiml si na parkovišti muže, který se s někým hádal po telefonu. K jeho překvapení mu ale po zastavení zabušil na okno. "Řekl jsem mu, ať mě nechá být, a pak přiběhl s nožem. Řekl jsem mu znovu, ať mě nechá být, že volám policii. Doufal jsem, že mi nerozbije okýnko," popsal začátek incidentu bývalý MMA zápasník.

Když se agresor vzdálil, vystoupil Baez z vozu. Stačilo málo a bývala by to byla jeho životní chyba, šílenec se na něj totiž s nožem rozeběhl a zaútočil. Jenže on se jeho prvotnímu výpadu vyhnul, následně ho chytil do klinče a mrštil s ním o zem. "Trénujete to tolikrát, že se z toho stane reflex," popisoval pak médiím. Jakmile prý začal utahovat škrcení, muž nůž okamžitě pustil, protože se bál o život. "Byl jsem schopný ho držet dole a zavolat policii, pak se vzbudil, policie přijela a všechno bylo v pohodě, ízy pízy!"

Ostatním by ale prý doporučil, aby v podobné situaci raději zůstali v autě a zavolali policii, anebo rovnou ujeli pryč. "Jsem rád, že se to stalo mě a ne někomu jinému," nechal se slyšet Baez, který svým činem neplánovaně udělal skvělou reklamu na trénink bojových umění.

Finální část incidentu zachytila bezpečností kamera:

Není to poprvé, co zloději či násilníci narazili na bojovníky. Nedávno jsme psali třeba o tom, jak brazilský fighter Felipe Corales dopadl po cestě z tělocvičny muže, který ženě uloupil telefon. Američan Kevin Holland zase chytil zloděje aut, a pak ho ještě bránil před zuřícím majitelem. A jakou smůlu měla partička gangsterů v Nizozemí, kteří se vloupali do domu, v němž se potkali s legendárním Melvinem Manhoefem.

Zdroje:  CBS News

Nejnovější články