Čekají nás náročné zápasy, musíme hrát jako tým, říká smečař Jakub Ihnát

6. listopad 2023 10:00

Po úspěšném domácím vstupu do nového ročníku volejbalové extraligy, ve kterém Karlovarsko porazilo Brno, přišlo kruté vystřízlivění. Na palubovce Příbrami totiž museli volejbalisté z lázní skousnout prohru 1:3 na sety. V dalším domácím utkání zase nestačili stejným poměrem na soupeře z Kladna.

„Myslím si, že jsme k zápasu nepřistoupili se stoprocentním nasazením, to mě moc mrzí,“ vracel se k premiérové prohře na palubovce Příbrami smečař Karlovarska Jakub Ihnát. Tím se jen potvrdilo, že letošní ročník UNIQA extraligy slibuje vyrovnané bitvy, kdy může kdokoliv kohokoliv porazit.

 „Liga je extrémně vyrovnaná,“ souhlasí smečař Karlovarska Jakub Ihnát. „Nelze opomenout, že Příbram hrála výborně. To ale nic nemění na našem chabém přístupu,“ stále těžko kousal prohru slovenský reprezentant.

„Mám za to, že pokud bychom nastoupili do zápasu agresivně, tak bychom ho měli celou dobu pevně v rukou,“ přemítal Ihnát, nad tím, co jeho týmu v bitvě s Příbramí chybělo. Teď čeká Karlovarsko ještě náročný domácí dvojboj, když se postupně střetne s Libercem a Českými Budějovicemi.

„Čekají nás náročné zápasy, takže bude klíčové, abychom hráli jako tým. Ke všem zápasům pak přistoupili agresivně a odvážně,“ nabádá sedmadvacetiletý hráč. Sám by si přál v bitvách uspět.

autor: Radim Jehlík | zdroj: VK ČEZ Karlovarsko
Spustit audio