Dnes Pondělí - jasno 10°C
Zítra Úterý - jasno 11°C
Pondělí 13. 5. 2024
Svátek má Servác
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Kolagen vám může pomoci k lepší kvalitě života, ale umíte si vybrat ten správný?
Lifestyle / ZdravíKomerční sdělení
Ilustrační foto: PeopleImages.com - Yuri A / Shutterstock.com

Kolagen vám může pomoci k lepší kvalitě života, ale umíte si vybrat ten správný?

Stavební bílkovina kolagen zažívá svůj boom. Člověk by si ji měl doplňovat po třicítce, kdy už tělo nestíhá produkovat dostatek vlastního kolagenu. Dobře k tomu slouží hydrolyzovaný živočišný kolagen z vedlejších produktů skotu nebo ryb. Jenže takových doplňků stravy je už tolik, že vybrat si skutečnou kvalitu, to chce dobrý přehled a orientaci v problematice výroby kolagenu.

Jak se v tom vyznat? Najít nejúčinnější kolagen může být výzva. Zaměřte se však na tato kritéria:

  • kolagen by měl být bioaktivní,

  • ideální je, pokud nemá příměsi a je 100% čistý,

  • získaný z prémiových zdrojů a certifikovaný,

  • a dobré je i to, obsahuje-li alespoň první tři typy kolagenu. 

Bioaktivita je důležitá podmínka, aby kolagen ve formě výživového doplňku účinkoval. Kolagen z živočišných zdrojů je nutno štěpit na peptidy, ale přitom nesmí dojít k narušení jejich specifické struktury. Proto rozhoduje metoda štěpení. Česká značka Inca Collagen, která je na trhu již více než 8 let, štěpí rybí kolagen pomocí šetrné enzymatické hydrolýzy. Po ní vznikají bioaktivní peptidy, které lidské tělo rozpozná a dokáže je využít. “Proto je dokáže organismus příjemce do tohoto procesu zase přijmout a využít k postavení nových trojšroubovic. Organismus je tedy použije stejně, jako by použil to, co by si vyrobil sám, kdyby to ještě vyráběl v dostatečném množství,” přibližuje doktorka biochemie Dagmar Petrová. 

Navíc je Inca Collagen 100% čistý mořský kolagen, takže se jednoduše vstřebává do krevního oběhu, jelikož žádné příměsi neblokují tento proces. Značka Inca Collagen nikdy nezměnila tento princip výroby a její kolagen je bez konzervantů, z nejkvalitnějších mořských ryb, nemaskovaný sladidly a příchutěmi, v práškové formě. Stačí si jej smíchat s vodou a připravený kolagenový nápoj vypít.

collagen_1

Certifikovaný Inca Collagen obsahuje až 3 nejdůležitější typy kolagenů. V lidském těle je nejvíce obsažen typ I., ale také další čtyři typy. Inca Collagen obsahuje typ I., II. a III., což znamená, že má poměrně široký záběr a jeho peptidy poslouží k výrobě nových molekul kolagenu v těle, které pak využije v pokožce, chrupavkách a dalších tkáních. 

Díky preciznímu zpracování si Inca Collagen zachovává také velmi jemnou chuť a výborně se ve vodě rozpouští. Díky malým částicím peptidů proniká přímo do oběhu, kde může plnit svůj úkol:

  • podporuje strukturu chrupavek, elasticitu tkání, pevnost kostí,

  • napomáhá pružnosti pokožky, eliminuje drobné vrásky, působí jako prevence tvorby hlubších vrásek,

  • pomáhá také hojení pokožky a ran v těle, protože kolagen je potřebný ve všech fázích regenerace tkání a kůže,

  • podporuje zdraví vlasových kořínků, čímž opětovně povzbuzuje růst vlasů, zahušťuje vlasy a zlepšuje jejich kvalitu,

  • podporuje i růst pevnějších a hezčích nehtů,

  • může fungovat i jako prevence onemocnění dásní a zubů,

  • funguje při rekonvalescenci a zotavování se po zraněních či přetížení organismu. 

I pro tyto účinky Inca Collagen milují ženy, muži, sportovci, maminky po porodu při zotavování, ale i senioři. Tento kolagen zkrátka poslouží všem a zjistilo to už přes 250 tisíc věrných zákazníků, kteří si pochvalují jeho účinky. 

Inca Collagen – ten nejlepší kolagen na českém i slovenském trhu: https://youtu.be/tmuzwtiOZl0?si=5n8s59u-BPhUXGgL

 

Mně Inca Collagen pomohl především po stránce ženské – posílily se mi nehtová lůžka, zmírnilo se šílené vypádávání vlasů, pleť dostala jiskru a zmizela suchá šupinatá místa .. a mám pocit, že i vrásky v obličeji nejsou tak výrazné!” Marťa Ratt

Opravdu mě téměř přestaly pobolívat při aktivním pohybu kolena a klouby.” Josef Chalupa 

Vybírejte si kvalitu, která je ověřena zákazníky a reálně funguje. Inca Collagen je zárukou účinků, které můžete zpozorovat již do 8 až 12 týdnů. Proto je vhodné dát si na začátek tříměsíční kolagenovou kúru, abyste tělo maximálně podpořili v tvorbě kolagenu.

 

 



Albertovský den

Dnes v 09:24

Odpoledne plné zábavy a zážitků vás čeká ve středu 15. května na Palackého náměstí na Praze 2. Albertovský den je příležitostí vyzkoušet si na vlastní kůži speciální vybavení, které umožňuje lidem po získaném poškození mozku fungovat v praktickém denním životě a věnovat se...

Diskuze s Vojtěchem Voseckým v Green Apéro

Včera v 08:31

Spletitými cestami cirkulární ekonomiky vás ve středu 15. května provede Vojtěch Vosecký, přední evropský odborník na oběhové hospodářství.

Acorus pomáhá obětem a svědkům domácího násilí

11. května 2024 v 19:26

Poradenské a terapeutické centrum Acorus zajišťuje podporu klientům, kteří zažili, zažívají anebo jsou svědky domácího násilí ve své primární rodině.

Květinový den ve SVČ Jednička

10. května 2024 v 08:51

Do Českých dnů proti rakovině, každoročně pořádané Ligou proti rakovině Praha, se do veřejné sbírky na podporu prevence rakoviny prsu od loňského roku zapojuje i SVČ1.

Zacvičte si doma nebo v kanceláři s innogy

9. května 2024 v 09:34

Také prosedíte téměř celý den za počítačem a bolí vás záda nebo za krkem? Tak až si půjdete příště udělat kávu do kuchyňky, nekoukejte do mobilu a protáhněte se.

Úterky a čtvrtky budou v Praze 10 patřit józe

5. května 2024 v 08:52

Od května až do září se v Praze 10 cvičí venku jóga.

Další články
Nahoru