Kretík: Práce s Procházkou mi změnila život. Nikdy jsem neviděl větší oddanost tréninku

Matěj Kretík, producent a člen hlavního týmu Jiřího Procházky

Kretík: Práce s Procházkou mi změnila život. Nikdy jsem neviděl větší oddanost tréninku

Několik let patří do hlavního týmu Jiřího Procházky, má na starost marketing a média. Matěj Kretík tak mohl skvělého bojovníka poznat zblízka jako málokdo. A přiznává, že mu to změnilo život. „Chtěl bych, aby lidi věřili, že všechno je možné. To je BJP,“ říká o značce, kterou pomáhá českému samurajovi budovat.

Poslední zápas měl Jiří Procházka v červnu 2022. Získal tehdy titul šampiona polotěžké váhy UFC, což jej katapultovalo na vrchol světového MMA. Pro jeho značku skvělá věc. V listopadu téhož roku se ale zranil a nemohl tak nastoupit do boje, aby svou pozici obhájil. Odevzdal tehdy pás šampiona.

ČTĚTE TAKÉ: Procházka chce na UFC 295 znovu ovládnout divizi, v cestě stojí brazilský indián

Pro jeho tým tak nastalo nelehké období. „Existovaly velké plány, které se, řekl bych, trochu zamrazily. Jediný, který se dokončil z nějakých smluvních důvodů, byl BJP store (Procházka otevřel v Brně svůj první kamenný obchod, pozn. red.). Ale bylo spousta dalších věcí, které nechci prozrazovat, protože nevím, jestli zůstanou u ledu, nebo v nich budeme pokračovat,“ prozrazuje v rozhovoru pro CNN Prima NEWS Matěj Kretík, jenž má v týmu českého samuraje na starost marketing a média.

„Zprávy na začátku byly docela šílené. Doktoři v UFC tvrdili, že je to nejhorší zranění ramene, které kdy viděli. Bylo pro nás proto těžké určit, jestli proběhne rekonvalescence do roka, nebo bude delší. Ale Jiří to vzal brutálně zodpovědně.“

Ač se nejednalo lehké časy, lidé kolem bojovníka to nevnímali nijak hystericky. „Máme týmové heslo, že všechno je, jak má být,“ vzpomíná Kretík.

S Procházkou spolupracuje už několik let a je za to rád.

„Dost mi to změnilo život. Když jsem přišel do týmu – myslím, že je to pátý, šestý rok – tak jsem životně a profesně hodně rostl dál,“ říká Kretík. „To, jak on přistupuje ke sportu i životu, mi poměrně dost změnilo život.“

A co pro něj v současnosti znamená Procházkova značka „BJP“?

„Jít. Věřit. Dokázat,“ vysvětluje bez váhání. „Chtěl bych, aby lidi věřili, že všechno je možné. To je BJP.“

Procházka je podle Kretíka opravdu mimořádný člověk a sportovec.

„Už jsem s nějakými sportovci spolupracoval. Viděl jsem docela dost. Sport jako takový miluji, spoustu sportů jsem sám dělal. Ale nikdy jsem neviděl takovou oddanost tréninku a disciplíně, jakou má on. To je neuvěřitelné,“ konstatuje uznale.

V sobotu 11. listopadu bude Kretík sledovat Procházkův zápas přímo v Madison Square Garden. Ptát se jej, jak zápas dopadne, je zbytečné. O tom se v BJP týmu zkrátka nepochybuje.

Tagy:
rozhovor trénink UFC Jiří Procházka producent Ultimate Fighting Championship Matěj Kretík