Suchopárek sází na Kabonga, Alijagiče, Sejka a Vechetu. Hais, Schánělec a Vachoušek zůstávají v záloze

Suchopárek sází na Kabonga, Alijagiče, Sejka a Vechetu. Hais, Schánělec a Vachoušek zůstávají v záloze
OBSAHUJE VIDEO

Český národní tým do jednadvaceti let má před sebou finální vystoupení v kalendářním roce 2023, k němuž dojde v pondělí 20. listopadu a soupeřem souboru Jana Suchopárka bude sousední Slovensko. Vůbec poprvé v samostatné historii se tým „Lvíčat“ představí na půdě Hradce Králové a v nové Malšovické aréně dojde na reprízu vzájemného zářijového utkání, v němž Češi zvítězili v Uherském Hradišti 2:0.

Suchopárek na listopadový sraz pozval tradičně 23 hráčů: do nominace se poprvé od letošního března vrací záložník Michal Ševčík ze Sparty a také brankář Antonín Kinský z Pardubic. Zpět je také jablonecký obránce Michal Černák, který vynechal říjnový sraz kvůli zdravotním problémům. Vrací se také současný útočník Zbrojovky Denis Alijagič, jenž byl v nominaci jednadvacítky naposledy v červnu roku 2022. 

V útočné řadě dostávají kromě bývalého hráče Olympiakosu Pireus také Václav Sejk, Filip Vecheta a Christophe Kabongo, jehož čeká třetí sraz v řadě a může za to jeho povedený podzim pod Romanem Skuhravým ve slovenské Podbrezové, za kterou se v této sezoně prosadil osmkrát.

Z tradičních jmen chybí ofenzivní hráči Kryštof Daňek, Matěj Jurásek a Daniel Fila, kteří přípravný zápas se Slovenskem zmeškají kvůli zranění. Jediným nováčkem v týmu je záložník Martin Šubert z druholigové Vlašimi.

„Zápas se Slovenskem bereme se vší vážností. Vstup do kvalifikace nám nevyšel podle představ, mužstvo chceme během listopadové přípravy konsolidovat a připravit na pokračování kvalifikace, v níž se v březnu doma utkáme s Islandem. Nyní hodláme pracovat na věcech, ve kterých jsme měli v předchozích zápasech rezervy. Týká se to zejména ofenzivní fáze a naší efektivity, uvedl na webu fotbal.cz kouč Jan Suchopárek.

"Samozřejmě se moc těšíme na krásné prostředí nového stadionu v Hradci Králové a skvělou atmosféru, která zde panuje i při ligových zápasech a platilo to také v minulém týdnu pro naši ženskou reprezentaci," zakončil kouč "Lvíčat".

Nominace na Slovensko:

Post Jméno a příjmení Klub Počet startů Branky
Brankáři Lukáš Horníček Braga 4 0
  Antonín Kinský Pardubice 1 0
  Matyáš Vágner Vlašim 0 0
Obránci Lukáš Endl Brno 1 0
  Denis Halinský Pardubice 2 0
  Štěpán Chaloupek Teplice 4 0
  Josef Koželuh Brno 1 0
  Albert Labík Vlašim 2 0
  Filip Prebsl Liberec 2 0
  Martin Suchomel Mladá Boleslav 5 0
  Patrik Vydra Sparta Praha 5 0
Záložníci Michal Černák Jablonec 2 0
  Marek Icha Pardubice 4 0
  Adam Karabec Sparta Praha 20 4
  Jakub Křišťan Teplice 5 0
  Michal Ševčík Sparta Praha 6 1
  Martin Šubert Vlašim 0 0
  David Tkáč Zlín 2 1
  Denis Višinský Liberec 1 0
Útočníci Denis Alijagič Brno 1 0
  Christophe Kabongo Podbrezová 3 2
  Václav Sejk Sparta Praha 22 6
  Filip Vecheta Slovácko 5 0

 

Náhradníci:

Brankáři: Jiří Borek (MFK Vyškov), Ondřej Mastný (FC Vysočina Jihlava), Filip Nalezinek (AC Sparta Praha), Adam Stejskal (WSG Tirol), Tadeáš Stoppen (SK Sigma Olomouc)

Obránci: Dominik Farka (FC Vysočina Jihlava), Adam Kadlec (Bohemians Praha 1905), (FC Zbrojovka Brno), Lucas Kubr (Moss FK), Ondřej Kukučka (FK Pardubice), Daniel Kutík (MFK Chrudim), Lukáš Penxa (AC Sparta Praha), Filip Slavíček (SK Sigma Olomouc), Adam Ševinský (AC Sparta Praha)

Záložníci: Lukáš Ambros (Freiburg SC), Alexandr Bužek (FC Zlín), Sebastian Boháč (MFK Karviná), Filip Horský (FC Slovan Liberec), Petr Juliš (FC Hradec Králové), Daniel Kaštánek (AC Sparta Praha), Adam Kronus (FC Zbrojovka Brno), Daniel Langhammer (MFK Chrudim), Adam Pešek (FC Vysočina Jihlava), Tom Slončík (FC Zlín), Alexander Sojka (FC Silon Táborsko), Vojtěch Stránský (FK Varnsdorf), Štěpán Šebrle (FK Dukla Praha), Matěj Šín (FC Baník Ostrava), Jáchym Šíp (SK Sigma Olomouc), Filip Špatenka (FK Dukla Praha)

Útočníci: Daniel Hais (FC Hradec Králové), Tomáš Schánělec (AC Sparta Praha), Tadeáš Vachoušek (FK Teplice)