.

. Zdroj: Shutterstock

Jak se chránit před exekucí? Co je rejstřík vyloučených osob? Podívejte se na webinář o zodpovědném hraní

V úterý 7. listopadu 2023 pořádá projekt Zodpovědné hraní 2.díl webinářového seriálu v rámci Týdne zodpovědného hraní, tentokrát se zaměřěním na ochranu majetku, dluhy a RVO.Webinář můžete sledovat živě i ze záznamu ve článku níže.

Už třetím rokem se odborníci z projektu Zodpovědné hraní zaměřují na pomoc těm, kteří ji potřebují. I letošní ročník Týdne zodpovědného hraní chce informovat co největší množství lidí o tom, jak si udržet hraní pod kontrolou.

Online webinář můžete sledovat zde: 

Webinář se blíže zaměří na to, jaké aspekty je dobré řešit při ochraně vlastního majetku, pokud na vás dopadají finanční závazky spojené s nekontrolovaným hraním. Rozebírat se tak bude celá řada otázek:

• Jak postupovat při ochraně vlastního majetku a na koho se obrátit?

• Jak se chránit před exekucí, řešit půjčky u lichvářů nebo kontrolovat finanční prostředky hráče přímo u bank?

• Co je rejstřík vyloučených osob (RVO), pro koho je určen a jak se do něj nechat zapsat dobrovolně?

• Jak k této problematice přistupuje stát?

• A také celá spousta čtenářských dotazů, jak v praxi při řešení problémů postupovat krok za krokem.

Diskutovat budou Bc. František Trantina, adiktolog 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, Ing. Martin Šabo, ředitel odboru Procesní agendy a regulace hazardu na Ministerstvu financí ČR a Mgr. František Dušek, advokát z Dušek - Dušková advokátní kancelář. Webinář moderuje Filip Horký.

Projekt Zodpovědné hraní

Projekt Zodpovědné hraní má za cíl podpořit prevenci a zabránit vzniku rizikového hráčství, edukovat širokou veřejnost o zodpovědném hraní, spolupracovat s odbornými organizacemi na vzdělávání a výzkumu, včasně detekovat potenciálně rizikové hráče a účinně adresovat pomoc. Mezi jeho základní pilíře patří závazky zodpovědného chování provozovatelů, zodpovědná reklama, nástroj na včasnou detekci rizikových hráčů, týden zodpovědného hraní, školící centrum nebo webová stránka.