Ester žije! Ve vzpomínkách. Večer ke 100. výročí narození Ester Krumbachové

8. listopad 2023

Pořad Ester žije! Ve vzpomínkách o renesanční osobnosti československé nové vlny Ester Krumbachové (1923−1996), od jejíhož narození uplyne 12. listopadu 100 let, připravila pro cyklus Večer na téma Eliška Kánská. Premiéru poslouchejte on-line po dobu čtyř týdnů po odvysílání.

Účinkují: Eliška Kánská, Věra Zástěrová-Sasínková, Vladimír Hauser a Erika Kubálková
Připravila: Eliška Kánská
Režie: Radim Nejedlý
Premiéra: 8. 11. 2023
Dalšími hosty pořadu jsou Kateřina Svatoňová a Ivana Uhlířová.
Natočeno v brněnském studiu Českého rozhlasu.

Čtěte také

Texty Krumbachové a vzpomínky jejích přátel a spolupracovníků, jako byli například Vojtěch Jasný či Josef Škvorecký, doplňuje rozhovor s Kateřinou Svatoňovou, vedoucí Katedry filmových studií FF UK, a s režisérkou a herečkou Ivanou Uhlířovou, která ve Studiu Hrdinů nastudovala divadelní adaptaci filmového scénáře Vražda Ing. Čerta.

Natáčení filmu Ovoce stromů rajských jíme, autorkami scénaře jsou Ester Krumbachová a Věra Chytilová, v hlavních rolích Jan Schmidt a Jitka Nováková

V pořadu zazní také archivní rozhlasové nahrávky: úryvky z rozhovoru Jany Klusákové s Ester Krumbachovou v Radiofóru a čtyři epizody z Pohádek na písmena, natočených podle scénářů Krumbachové. V režii Radima Nejedlého uslyšíte Věru Zástěrovou-Sasínkovou, Eriku Kubálkovou a Vladimíra Hausera, pořadem provádí jeho autorka Eliška Kánská.

autor: Eliška Kánská
Spustit audio

Související