8. listopadu 2023 • 23:10

LM: Postupy Realu i Bayernu. Blázinec v Kodani a malér pro United, padli 3:4

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Realu Madrid, Bayernu Mnichov, Interu Milán a San Sebastianu si v Lize mistrů už po 4. kole skupinové fáze zajistili postup do osmifinále. Doplnili tak dvojici Manchester City, Lipsko, která prošla mezi nejlepších 16 celků soutěže v úterý. Manchester United si naopak postup zkomplikoval, v bláznivém zápase prohrál v Kodani 3:4. Marcus Rashford nedohrál kvůli červené. V akci už byli i čeští zástupci - David Jurásek s Benfikou podlehli Sociedadu 1:3, Alex Král s Unionem Berlín remizoval na hřišti Neapole 1:1. 



Real si poradil 3:0 s Bragou a Bayern rovněž doma zvítězil 2:1 nad Galatasarayem. San Sebastian na svém hřišti porazil 3:1 Benficu Lisabon, za kterou odehrál více než hodinu obránce David Jurásek. Druhým postupujícím ze skupiny D je Inter Milán po vítězství 1:0 v Salcburku.

Střídající záložník Alex Král pomohl Unionu Berlín k remíze 1:1 na hřišti Neapole a k prvnímu bodu v soutěži. Manchesteru United nestačilo ani dvougólové vedení a v oslabení podlehl 3:4 v Kodani.

Real mohl brzy prohrávat, Djaló ale z pokutového kopu gólmana Lunina nepřekonal. V 27. minutě zužitkoval Mendyho přihrávku před branku Díaz a v 58. minutě se prosadil po podobné akci Vinícius Júnior. Vzápětí přidal třetí zásah chytrým obloučkem Rodrygo. „Bílý balet“ udržel stoprocentní bilanci v soutěži a má pětibodový náskok na druhou Neapol, Braga ztrácí na italské šampiony čtyři body.

Union po 12 soutěžních utkáních utnul sérii porážek, naposledy bodoval 26. srpna v německé lize proti Darmstadtu (4:1). Neapol sice poslal do vedení v 39. minutě Politano, krátce po změně stran ale vyrovnal po brejku Fofana. Union skóroval po pěti soutěžních utkáních a 561 minutách hry, navzdory zisku premiérového bodu v Lize mistrů v klubové historii ale ztratil šanci na jedno ze dvou postupových míst ve skupině C. Král přišel do hry v 70. minutě.

Do play off neprojde ani Benfica, která dnes v 21. minutě prohrávala už 0:3. Za San Sebastian se trefili Merino, Oyarzabal a Barrenetxea, a to ještě Méndez neproměnil penaltu. Za nepříznivého stavu vystřídal Jurásek v 31. minutě Florentina, lisabonský celek už ale dokázal po pauze jen snížit zásluhou Rafy Silvy.

San Sebastian slaví domácí výhru v Lize mistrů po 20 letech a ve skupině D zvítězil potřetí za sebou. Baskové nakonec už dnes postoupili do osmifinále, protože Inter gólem z 86. minuty vybojoval triumf v Salcburku, kde z pokutového kopu rozhodl Martínez. Inter se San Sebastianem mají po deseti bodech, o sedm víc než Salcburk.

V závěru zápasu padaly branky i v Mnichově. Bayernu zařídil vítězství i jistotu první příčky ve skupině dvěma zásahy v závěrečné desetiminutovce kanonýr Kane, jenž dal v posledních pěti utkáních za klub deset gólů. V nastavení zkorigoval skóre Bakambu.

Druhé utkání skupiny A mělo divoký průběh. Manchester United vedl na hřišti FC Kodaň po půlhodině 2:0 po trefách Rasmuse Höjlunda. Odchovanec kodaňského klubu má v aktuální sezoně Ligy mistrů na kontě už pět gólů a v čele tabulky střelců dostihl Moratu z Atlética Madrid.

Ve 42. minutě ale dostal po ostrém „šlapáku“ červenou kartu Rashford a záhy zužitkoval přesilovku Elyounoussi. Ve třináctiminutovém nastavení, které způsobilo několik dlouhých přerušení během úvodního dějství, navíc zahrál Maguire ve vápně rukou a z penalty srovnal Goncalves. United čelili pokutovému kopu ve všech čtyřech úvodních kolech skupinové fáze, tentokrát ale brankář Onana na rozdíl od úvodního vzájemného duelu kapituloval.

V 69. minutě po další ruce vrátil favoritovi vedení z pokutového kopu Fernandes, obrat ale nakonec dokonali v 83. minutě Lerager a o čtyři minuty později parádním volejem teprve sedmnáctiletý Bardghji. Kodaň oplatila soupeři dva týdny starou porážku 0:1 z Old Trafford a posunula se o skóre na druhé místo před Galatasaray. Manchester je o bod zpět poslední.

Ve skupině B je blízko postupu Arsenal po domácí výhře 2:0 nad Sevillou, trefili se Trossard a Saka. „Kanonýři“ mají čtyřbodový náskok na PSV Eindhoven s Lens, jejichž vzájemný zápas dnes ve prospěch nizozemského celku rozhodl jedinou brankou kapitán De Jong.

Góly

Domácí: 80. Kane, 86. Kane

Hosté: 90+3. Bakambu

Sestavy

Domácí: Neuer (C) – Mazráwí, Upamecano (72. Laimer), Kim Min-čä, Davies – Goretzka, Kimmich – Coman (87. Gnabry), Musiala (40. Müller), Sané (72. Tel) – Kane.

Hosté: Muslera (C) – Boey, D. Sánchez, Bardakcı, Angeliño (78. Nelsson) – Torreira, Ayhan (69. S. Oliveira) – Zíjáš (58. Yılmaz), Zaha (78. Bakambu), Aktürkoğlu – Icardi (69. Tetê).

Náhradníci

Domácí: Krätzig, Gnabry, Choupo-Moting, Laimer, Müller, Pavlović, Peretz, Ulreich, Sarr, Tel

Hosté: Güvenç, Demirbay, Bakambu, Karataş, Ndombèlé, Mertens, Ordu, Oliveira, Nelsson, Yılmaz, Tetê

Karty

Domácí: Davies

Hosté: Bardakcı, Buruk, Bakambu

Rozhodčí

Nobre – Martins, Brás (vš. Port.)

Stadion

Allianz Arena, Mnichov

Góly

Domácí: 45. Elyounoussi, 45+9. Gonçalves, 83. Lerager, 88. Bardghji

Hosté: 3. R. Højlund, 29. R. Højlund, 69. B. Fernandes

Sestavy

Domácí: Grabara – Ankersen (70. Sörensen), Vavro (78. Boilesen), Diks, Jelert – Lerager, Falk, Gonçalves (70. Óskarsson) – Elyounoussi (63. Bardghji), Claesson (C), Achouri (78. Larsson).

Hosté: Onana – Wan-Bissaka, Maguire, Evans (16. Varane), Dalot – McTominay, Eriksen (46. Amrábat) – Rashford, B. Fernandes (C), Garnacho – R. Højlund (84. Mount).

Náhradníci

Domácí: Babacar, Bardghji, Boilesen, Dithmer, Højlund, Larsson, Lund, Óskarsson, Sander, Tanlongo, Sörensen, Froholdt

Hosté: Amrábat, Antony, Bayındır, Heaton, Forson, Lindelöf, Medžbrí, Martial, Varane, Reguilón, Mount, Pellistri

Karty

Domácí: Vavro

Hosté: Rashford (č), Maguire

Rozhodčí

Rumšas – Radiuš, Sužiedelis

Stadion

Telia Parken, Kodaň

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Bayern 6 5 1 0 12:6 16
2. FC Kodaň 6 2 2 2 8:8 8
3. Galatasaray 6 1 2 3 10:13 5
4. Manchester Utd. 6 1 1 4 12:15 4

Góly

Domácí: 12. L. de Jong

Hosté:

Sestavy

Domácí: Benítez – Teze, Ramalho, Boscagli, Dest – Til (66. Tillman), Schouten, Veerman (66. Saibari) – Bakayoko, L. de Jong (C) (90+3. Pepi), Lozano (90+3. Vertessen).

Hosté: Samba (C) – Gradit, Danso, Medina – Frankowski (78. Guilavogui), Samed, N. Mendy (66. El Ajnawí), Machado (78. Haïdara) – Sotoca, Wahi (82. Saïd), Thomasson (65. Fulgini).

Náhradníci

Domácí: Drommel, Waterman, Sambo, van Aanholt, Tillman, Babadi, Saibari, Pepi, Vertessen

Hosté: Leca, Pandor, Maouassa, Haïdara, Chusanov, Fulgini, Diouf, Guilavogui, Pouilly, Saïd, El Ajnawí

Karty

Domácí: Lozano, Ramalho

Hosté: Machado, Danso, Wahi, Sotoca, Gradit, Medina, Guilavogui, Guilavogui

Rozhodčí

D. Siebert – J. Seidel, L. Koslowski (všichni GER)

Stadion

Philips Stadion (Eindhoven).

Návštěva

34 200 diváků

Góly

Domácí: 29. Trossard, 64. Saka

Hosté:

Sestavy

Domácí: Raya – White, Saliba, Magalhães, Tomijasu (46. Zinčenko) – Havertz, Jorginho (C) (90. Alnaní), Rice – Saka (85. Kiwior), Trossard (81. Vieira), Martinelli (81. Nelson).

Hosté: Dmitrović – Ju. Sánchez, Badé, Gudelj, Salas (76. Ocampos) – Jordán (65. Soumaré, 73. M. Díaz), Reges (C) – Lamela, D. Sow (65. Rakitić), Pedrosa (76. Nianzou) – en-Nesírí.

Náhradníci

Domácí: Hein, Ramsdale, Kiwior, Soares, Nelson, Vieira, Zinčenko, Alnaní, Sagoe Jr., Cozier-Duberry

Hosté: Flores, Gattoni, Suso, Ocampos, Mir, Lukebakio, Rakitić, Díaz, Nianzou, Torres, Navas, Soumaré

Karty

Domácí: Zinčenko, Rice

Hosté: Soumaré, Ju. Sánchez, Ocampos

Rozhodčí

Kovács – Marinescu, Artene (ROU)

Stadion

Emirates Stadium, Londýn

Návštěva

60024 diváků

Skupina B

Z V R P Skóre B
1. Arsenal 6 4 1 1 16:4 13
2. Eindhoven 6 2 3 1 8:10 9
3. Lens 6 2 2 2 6:11 8
4. Sevilla 6 0 2 4 7:12 2

Góly

Domácí: 39. Politano

Hosté: 52. D. Fofana

Sestavy

Domácí: Meret – Di Lorenzo (C), Rrahmani, Natan, Rui (77. Olivera) – Anguissa, Lobotka (77. Simeone), Zieliński (90+1. Cajuste) – Politano (87. Lindström), Raspadori, Kvaracchelija.

Hosté: Rønnow – Jaeckel, Bonucci, Leite – Juranović (64. Trimmel), Haberer (79. Aaronson), Khedira (C) (70. Tousart), Laídúní (71. Král), Roussillon (80. Gosens) – Becker, D. Fofana.

Náhradníci

Domácí: Cajuste, Contini, Elmas, Gaetano, Gollini, Jesus, Lindström, Olivera, Östigaard, Simeone, Zanoli, Zerbin

Hosté: Aaronson, Behrens, Dehl, Gosens, Král, Knoche, Schwolow, Stein, Tousart, Trimmel, Volland

Karty

Domácí: Simeone

Hosté: Bonucci, Jaeckel, Tousart

Rozhodčí

Stadion

Stadio Diego Armando Maradona, Neapol

Góly

Domácí: 27. B. Díaz, 58. Vinícius Júnior, 61. Rodrygo

Hosté:

Sestavy

Domácí: Lunin – Vázquez (74. Carvajal), N. Fernández (C), Rüdiger, F. Mendy (84. F. García) – Valverde (77. Paz), Camavinga, Kroos – Rodrygo (77. Joselu), B. Díaz (74. Modrić), Vinícius Júnior.

Hosté: Matheus – V. Gómez (62. J. Mendes), Fonte, Niakaté, Borja – Moutinho, V. Carvalho, Zalazar (62. Musrátí) – Bruma (77. A. Horta), R. Horta (C) (62. A. Ruiz), Djaló (77. Banza).

Náhradníci

Domácí: Alaba, Bellingham, Carvajal, García, Güler, Joselu, Modrić, Paz, Piňeiro

Hosté: Musrátí, Banza, Castro, Horníček, Horta, Marín, Mendes, Oliveira, Pizzi, Lopes, Ruiz, Saatçı

Karty

Domácí: Vázquez

Rozhodčí

Meler – Eyisoy, Ulusoy (všichni Turecko)

Stadion

Estadio Santiago Bernabéu (Madrid)

Návštěva

68509 diváků

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Real 6 6 0 0 16:7 18
2. Neapol 6 3 1 2 10:9 10
3. Braga 6 1 1 4 6:12 4
4. Union Berlin 6 0 2 4 6:10 2

Góly

Domácí: 6. Merino, 11. Oyarzabal, 21. Barrenetxea

Hosté: 49. R. Silva

Sestavy

Domácí: Remiro – Elustondo (86. Odriozola), Zubeldia, Le Normand, Muñoz – Méndez (70. Turrientes), Zubimendi, Merino – Kubo (70. C. Fernández), Oyarzabal (C), Barrenetxea (78. Zacharjan).

Hosté: Trubin – Ant. Silva, Otamendi (C), Morato – Neves, Florentino (31. Jurásek), João Mário (85. Tengstedt), Aursnes – Di María (85. Guedes), Cabral (65. Musa), R. Silva (85. Chiquinho).

Náhradníci

Domácí: Ayesa, Marrero, Fernández, González, Cho, Magunazelaia, Marín, Odriozola, Olasagasti, Sadiq, Turrientes, Zacharjan

Hosté: Soares, Kokubo, Araújo, Gouveia, Guedes, Chiquinho, João Victor, Jurásek, Musa, Tengstedt

Karty

Domácí: Barrenetxea, C. Fernández

Hosté: Florentino

Rozhodčí

Taylor – Beswick, Nunn

Stadion

Reale Arena (San Sebastián)

Góly

Domácí:

Hosté: 86. La. Martínez

Sestavy

Domácí: A. Schlager – Dedić, Baidoo, S. Pavlović, Ulmer (C) (46. Gourna-Douath) – Sučić, Bidstrup, Capaldo, Gloukh (88. A. Forson) – Šimić (79. Ratkov), Konaté (88. Nene).

Hosté: Sommer – Bisseck (46. de Vrij), Acerbi, Bastoni (C) – Darmian, Frattesi, Çalhanoğlu (61. Asllani), Mchitarjan (69. Barella), Augusto (87. Dimarco) – Thuram, A. Sánchez (69. La. Martínez).

Náhradníci

Domácí: Diambou, Fernando, Forson, Gourna-Douath, Krumrey, Mantl, Morgalla, Nene, Ratkov

Hosté: Arnautović, Asllani, Audero, Barella, de Vrij, Di Gennaro, Dimarco, Dumfries, Klaassen, Martínez, Stabile

Karty

Domácí: S. Pavlović, Gloukh

Hosté: Bisseck, Çalhanoğlu

Rozhodčí

Gözübüyük – Zeinstra, Balder – Kooij (NED)

Stadion

Red Bull Arena, Salzburg

Návštěva

30 071 diváků

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. Real Sociedad 6 3 3 0 7:2 12
2. Inter Milán 6 3 3 0 8:5 12
3. Benfica 6 1 1 4 7:11 4
4. Salcburk 6 1 1 4 4:8 4

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud