Miss Československa

Někdy se i ty největší hvězdy rozhodnou opustit svět reflektorů a vydat se na cestu, která je jim bližší. Jedním z takových příkladů je Renáta Gorecká. V pořadí druhá Miss Československo z roku 1990.

Ačkoli měla Renáta nakročeno tím nejlepším směrem, krátce po svém vítězství v soutěži udělala nemalou životní změnu. K překvapení všech zanechala modelingu a následovala hlas svého srdce.

Renáta se dokázala úspěšně etablovat v oboru, který jí byl cizí.

Před tím, než se tato kudrnatá brunetka přihlásila do soutěže, o kariéře modelky nesnila. Modeling ji nezajímal. Možná právě proto však tuto soutěž nakonec vyhrála a jako nová Miss Československo o lákavé nabídky neměla nouzi. 

Vítězství v této prestižní soutěži jí otevřelo zcela nové dveře. Pro Renátu však modeling, neustálé cestování ani sláva s tím spojená nebyly prioritou. Přesto musela dle smlouvy z Miss v branži nějakou dobu setrvat.

Renáta u modelingu zůstala pouhý rok po svém triumfu v soutěži. Dodělala si školu a ve studiu pokračovala i na univerzitě. Byla si až příliš vědomá toho, jak moc je vzdělání důležité. Navíc chtěla sobě i ostatním dokázat, že na to má. 

"Říkala jsem si, že musím dokázat, že nejsem blbá a jenom hezká, proto jsem šla studovat. Na škole jsem také poznala svého manžela," prozradila Gorecká.

Takhle dnes vypadá

Po studiu se Renáta začala věnovat podnikání. Tam investovala veškerý čas a energii a u podnikání zůstala dodnes.

Pro více informací se podívejte na toto video:

Zdroj: Youtube

"Mám teď firmu, několik nemovitostí, máme hotel, který jsme spolu s manželem otevřeli v Polsku, kde žijeme, čtyřhvězdičkový hotel se 100 pokoji, takže tím jsem si splnila svůj dávný sen," uvedla Renáta. 

Renáta žije trvale v Polsku, má dvě děti, s nimiž komunikuje výhradně v polštině. Její životní dráha se stala inspirací pro všechny, kteří hledají nové cesty a nebojí se výzev. "Po Miss jsem začala hodně cestovat, navštívila jsem mnoho států. Žila jsem 10 let ve Švýcarsku a teď žiji v Polsku, takže po Miss jsem vyjela do světa a už jsem tam zůstala," řekla Renáta Gorecká.

Ačkoli dnes Renáta již nezdobí přehlídová mola a není v popředí veřejného zájmu, je spokojená a to, jak sama uvedla, je největším vítězstvím jejího života. Bývalá Miss Československo je důkazem, že nikdy není pozdě následovat své sny a všechny si je do posledního puntíku splnit. 

cs.wikipedia.org, www.osobnosti.cz, pravednes.cz