Milovaný herec myslel, že přišel jeho čas a dostal roli v bondovce. Šlo jen o reality show

Milovaný herec myslel, že přišel jeho čas a dostal roli v bondovce. Šlo jen o reality show
007: Road to a Million | Amazon Prime Video
007: Road to a Million je soutěžní reality TV, jež právě dnes premiéruje na Amazon Prime. Na první pohled vypadá docela opulentně – produkční tým připravil deset úkolů rozmístěných po celém světě, jež mají účastníkům a publiku imitovat bondovské dobrodružství.
007's Road to a Million
007's Road to a Million
68%
Zdaleka nejpůsobivějším faktem nicméně je, že pořad moderuje velevážený skotský herec Brian Cox. Ten si jinak náležitě užívá postavení, do nějž byl na stará kolena uvedený, jak se tedy ocitl v čele formátu obecně pokládaného za nižší formu zábavy? Cox byl vždy charismatický herec vedlejších rolí, ne však přímo smetánka. Kdybychom ho viděli v čele reality show před deseti lety, nehneme brvou. Ale nyní, když těží z odkazu Logana Roye a jistě má z čeho vybírat?
007's Road to a Million: teaser trailer | Amazon Prime Video
Herec známý svou upřímnou povahou a mnohdy dost drsnými vyjádřeními ke svým projektům i kolegům se s tím nepáral ani tentokrát a v talk show Jimmyho Fallona přiznal, že když se začetl do nabídky, nabyl mylnou představu, že má ztvárnit padoucha ve skutečné bondovce. „Jmenovalo se to přece 007: Road to a Million,“ vztekal se (snad) v nadsázce Cox. „Myslel jsem, že jde o novou bondovku. Říkám si: ‚Konečně mě dostanou do Bonda.‘ A jim říkám: ‚No jistě, určitě to beru!‘ Nedostal jsem to však se scénářem, protože žádný neexistoval. Neexistovala totiž žádná bondovka. A tak jsem skončil v reality show,“ krčí rameny. „Léta jsem si říkal, jak skvělé by bylo být bondovským padouchem. To by byla taková výzva! A věřil jsem, že má chvíle přišla. Inu, to jsem se spletl.“
Brian Cox
Brian Cox

Herec

Cox přesto nelituje. A nejen proto, že jakkoliv se možná zmýlil ohledně formátu pořadu, jistě si správně přečetl počet nul u svého honoráře. Užil si však podle svých slov i možnost komandovat nebohé soutěžící, vůči nimž představuje vrcholnou autoritu. „Jo, je sranda kibicovat, to já vždycky rád,“ přiznal Cox. I když se mu tedy nesplnil jeho dávný sen, trápit se tím nemusí. Show můžete ode dneška sledovat na Amazon Prime.
zdroj: The Tonight Show Starring Jimmy Fallon
Podívejte se i na seznam nejlepších akčních filmů podle databáze Kinoboxu.