Trenér Král s asistentem Havířem se přesunuli z Pardubic do Mladé Boleslavi

Přidat na Seznam.cz

Jak oznámilo vedení hokejového klubu BK Mladá Boleslav, trenérský tým extraligového celku je po rošádách na střídačce už kompletní. Novými tvářemi se stali hlavní kouč Richard Král a asistent David Havíř, kteří přicházejí z Pardubic. Z předchozí trojice zůstává na svém postu jen další asistent Václav Pletka.

Ilustrační snímek je ze zimního stadionu v Mladé Boleslavi.

Mladé Boleslavi se nepovedla úvodní čtvrtina základní části extraligy a důsledkem toho byly změny na trenérských místech. Nejprve rezignoval asistent trenéra Petr Haken a tým krátce vedli dosavadní kouč Jiří Kalous s asistentem Pletkou a na střídačce je doplnil sportovní manažer Martin Ševc. Potom byl odvolán Jiří Kalous a krátce se trenérské role chopili jen Pletka se Ševcem a trenérem dorostu Škaloudem.

Od 9. listopadu už pracuje trenérský trojlístek Mladé Boleslavi v novém složení. Zajímavostí je, že po roce znovu došlo k pohybu klíčových postav na trase Mladá Boleslav-Pardubice. Před loňskou sezonou získal šéf východočeského klubu trenéra Rulíka, který byl v té době smluvně vázán s Boleslaví. A i když měl letos Rulík kontrakt v Pardubicích i na další období, klub se s ním rozloučil, čímž se Rulíkovi uvolnila cesta k reprezentačnímu áčku. V něm mu dělá asistenta Kalous, který právě skončil v Mladé Boleslavi.

Nově příchozí dvojice Richard Král – David Havíř spolupracovala společně v Pardubicích v sezonách 2020/21 a 2021/22. Pak se Král stal asistentem nového pardubického kouče Rulíka a Havíř přešel k B- týmu v první lize, než ho nahradil Václav Baďouček z Plzně. Letos v létě ale musel Baďouček uvolnit místo u béčka právě Královi, který před pár dny dostal souhlas k přesunu do Mladé Boleslavi.

Do nejvyšší soutěže se s Králem vrací i Havíř, který během hráčské kariéry prošel šesti extraligovými kluby a získal tři tituly s Pardubicemi (2005, 2010 a 2012) a jeden s Plzní (2013).

Richard Král působil v Mladé Boleslavi už jako hráč a patřil k lídrům týmu, kterému tehdy pomohl k postupu do extraligy. Uvědomuje si, že tentokrát ho čeká náročná práce ve snaze uniknout s mužstvem z posledního místa tabulky.

Trenér je vždycky pod tlakem, což jsem zažil v Pardubicích. Před třemi roky byl tamní tým také na dně tabulky a nakonec jsme se z toho dostali,“ komentoval Král svůj příchod na mladoboleslavskou střídačku.

Zdroj: autorský článek