Je to kruté, bez Vaša to nejde. Elán prozradil detaily vzpomínkových koncertů na Patejdla

Jožo Ráž a Ján Baláž věnují oba koncerty zesnulému Patejdlovi.

Na zesnulého člena skupiny Elán Vaša Patejdla vzpomínali v rozhovoru pro Showtime Jožo Ráž a Ján Baláž. Oba věděli, že je na tom hudebník zdravotně špatně, a tušili, že brzy o svého kamaráda přijdou. Svému zesnulému spoluhráči z kapely věnují dva koncerty, které jsou plánovány na příští rok. Podle jejich slov je Patejdl nenahraditelný.

Příští rok v září čekají skupinu Elán dva speciální koncerty. Ten první se odehraje 20. září v pražské O2 areně, druhý o týden později v Bratislavě.

ČTĚTE TAKÉ: Perry chtěl žít jako Chandler z Přátel. Litoval, že nepoznal pravou lásku a neměl děti

Ráž s Balážem prý ani na moment nepřemýšleli, že koncerty vzhledem k Patejdlovu úmrtí zruší. „První koncert jsme plánovali ještě s Vašem. Slíbili jsme si, že koncert odehrajeme za každou cenu. Takže jsme ani neuvažovali, že bychom ho neodehráli,“ svěřil se pro Showtime zpěvák Jožo Ráž. „Ten druhý bude kvůli vzpomínce na Vaša,“ dodal.

Baláž nastínil, jak by měly koncerty probíhat. „Budeme na pódiu, budeme mít nástroje a pozdravíme Vaša,“ řekl. „Vašo s námi tvořil a žil. Takže nějakým způsobem se vždy účastnil všech písniček. Bez něj se to nedá,“ doplnil.

„Vašo je nenahraditelný“

S diagnózou Vaša Patejdla byli Ráž i Baláž obeznámeni. Tušili, že zřejmě brzy přijdou o blízkého přítele a člena kapely Elán, která letos slaví 55 let existence. „Už jsme trošku věděli, že na tom Vašo není dobře, že to bude asi kruté, a bohužel se to naplnilo. Těžko hledám slova. Stalo se něco, co se nedalo napravit. Žijeme dál a po čase se k němu tam nahoře připojíme,“ řekl Baláž.

„Čekali jsme to, bylo to kruté. Nedá se nic dělat, život jde dál. Hrajeme dál a postupně se dohrajeme až tam k Vašovi, kde budeme zase spolu,“ uvedl Ráž. Dodal, že Patejdla není možné nikým nahradit. „Vašo je nenahraditelný, vždy takový byl a bude,“ zavzpomínal.

„Vašo se nahradit nedá. Budeme hrát bez něho a pro něho,“ doplnil Baláž.

Jágr pokřtil Elánu knihu

Skupina Elán letos vydává výpravnou knižní publikaci. Limitovanou edici pokřtili v Praze, za jednoho z kmotrů si vybrali Jaromíra Jágra, který je jejich ohromným fanouškem. „Elán byla skupina mého mládí. Byl jsem velký fanoušek,“ řekl pro Showtime Jágr.

Patejdl zemřel v sobotu 19. srpna ve věku 68 let po těžké nemoci. Jak sdělila jeho manželka Miluše na sociálních sítích, slovenský zpěvák zemřel pouhých 14 dní poté, co mu byla diagnostikována rakovina. „Mého manžela zasáhla nečekaně, a především zcela skrytě, velmi zákeřná nemoc. Jeho odchod byl zapříčiněn celkovým vyčerpáním organismu při progresi zákeřného zhoubného onemocnění slinivky břišní,“ uvedla.

SLEDUJTE TAKÉ: Nejsilnější momenty z posledního rozloučení s Patejdlem. Celebrity zavzpomínaly na zesnulého hudebníka

Tagy: