Třída a bída: Porubě vyšla sázka na rebela. Sokolov pod palbou

Marek Tvrdoň | Foto: Markéta Křížová, hc-slavia.cz

Poruba dominuje Chance lize i díky tomu, že má produktivitu rozloženou do více lajn. Skvěle se osvědčily třeba letní posily Ondrej Šedivý, Petr Mrázek nebo Marek Tvrdoň.

Třída

Sázka na Tvrdoně vyšla
Ze strany Poruby to byl risk. Slovenského svéráze Marka Tvrdoně totiž provázela pověst problémového hráče, který mění jeden klub za druhým. V Ostravě mu to ale, zdá se, sedlo náramně: s osmi góly je pátým nejlepším střelcem soutěže a se šestnácti body se drží v první desítce ligové produktivity. Zaujme i parádní hodnotou v kolonce +/- (+10).

Aktivní Šťovíček
Martin Šťovíček se do Chance ligy vrátil ve velkém stylu – v devatenácti utkáních už pomohl Znojmu dvanácti body (5+7). Produktivitě jde naproti: v počtu střel na branku (71) je v rámci celé soutěže třetí, v počtu střeleckých pokusů (102) osmý a ve střelách ze slotu (36) pátý.

Sokolovské přesilovky
Nejefektivnější v početní výhodě je aktuálně Sokolov: chlubí se 25,76% úspěšností. Třemi přesilovkovými góly pomohl Roman Přikryl, šesti body potom Daniel Kružík.

Bída

Pospíšil se nezvedl
Ne, bounce-back sezona se evidentně nekoná. Zkušený útočník Tomáš Pospíšil je ve Zlíně často jenom zdravým náhradníkem, doposud zapsal osm startů (1+0, -3 +/-) s pouhým dvanáctiminutovým ice timem.

Pěnčík na loňský ročník (zatím) nenavázal
V minulé sezoně se blýskl devíti góly a celkem dvaceti body, patřil k nejužitečnějším obráncům soutěže, ale... Letos se Martinu Pěnčíkovi na mimořádné výkony navázat nepodařilo: nejenže v šestnácti utkáních zapsal pouze dvě asistence, současně se ve statistice +/- propadl na hrozivých -9. Zlepší se jeho výkonnost pod trenérem Martinem Janečkem, s nímž se dobře zná ze Šumperka?

Sokolov pod palbou
Baník je sice v tabulce na skvělém třetím místě, jenže... Bude mít co dělat, aby se na čele soutěže skutečně udržel. Nikdo totiž není pod větším střeleckým tlakem od soupeřů než právě Sokolov. Zatímco Západočeši vyslali 794 střeleckých pokusů, soupeři hned 1 190, což dává 40,02% podíl. Podobné je to i ve střelách na branku. Velké štěstí Baníku spočívá v tom, že má vysokou úspěšnost střelby (11,50 %) a současně mu skvěle chytají brankáři.

Štěpán Csamangó

Štěpán Csamangó | Foto: Jakub Knap, hcsokolov.cz

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz