Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Móda

Gala večeře v hotelu Almanac X Alcron Prague ve znamení módy

V legendárním pražském hotelu Alcron, který byl po citlivé renovaci letos na jaře znovuotevřen jako exkluzivní Almanac X Alcron Prague, se v poslední říjnový den uskutečnila speciální gala večeře.

Na hosty čekalo nejen inovativní plant-forward menu, které spolu s týmem Alcron restaurantu připravil a prezentoval Executive Chef Josef Křížek, ale i neopakovatelný módní zážitek. Byla zde totiž představena nová kolekce renomovaného českého návrháře Lukáše Macháčka a značky Farah Kimia, která patří k nejúspěšnějším na trhu, především v segmentu stylových kožených kabátů. Jedinečný zážitek v krásném prostředí, které citlivě kombinuje původní Art Deco prvky s moderním designem, si nenechali ujít Pavlína Němcová, Denisa Dvořáková, Adam Pavlovčni Kateřina Sokolová, Tom Sean a další známe osobnosti české a slovenské scény.

„S hotelem Almanac x Alcron Prague dlouhodobě exkluzivně spolupracuji. Nachází se tu můj pop-up shomroom, pravidelně zde realizuji nejrůznější focení a je pro mě i velkým zdrojem inspirace při tvorbě nových modelů. Díky specifickému genius loci je hotel skvělým místem pro prezentaci mé nejnovější kolekce. Velmi stylovou atmosféru měl i fitting před přehlídkou, který probíhal v prostorách prezidentského apartmá s výhledem na Pražský hrad,“ popisuje Lukáš Macháček.

„Pokud bych měl kolekci popsat třemi slovy, byl by to luxus, živočišnost a sofistikovanost. Spolupráce s týmem s hotelu Almanac X Alcron Prague byla na velmi vysoké profesionální úrovni. Zároveň však probíhala v příjemné, až rodinné atmosféře. Koncept hotelu dokonale ladí s DNA značky LUKAS MACHACEK a dodal ještě větší punc luxusu každé schůzce či fittingu v prostorách mého showroomu,“ dodává módní návrhář.

Nová kolekce vznikla ve spolupráci Lukáše Macháčka a značky Farah Kimia. Tvoří ji především pánské a unisexové looky, které doplňují tři modely dámské. Jednotlivé panské kousky jsou odrazem ikonických oděvů, které by měl každý muž mít ve svém šatníku, jako jsou oblek, kabát, košile, křivák nebo letecká bunda, včetně různých střihů kalhot. Vše je vyvedeno z kůží v odstínech černé, khaki, béžové a tmavě hnědé.

Dámské looky jsou opakem k pánské části a doplňují kolekci o silnou esenci sex-appealu a rafinovanosti. Jsou určené pro silné ženy se sebevědomým stylem a přístupem k životu. Spojujícím prvkem celé kolekce jsou kožené šátky, které jsou typické pro rapovou hudební scénu a prosakují aktuálně do stylingů módního světa. „Hlavní inspirací a vizí nové kolekce bylo vytvořit ikonické kousky pánského šatníku v kožené podobě a dodat tak nestárnoucím modelům nový rozměr. Charakteristické jsou prodloužené siluety, ale i textury a zemité odstíny, které skvěle souzní s interiérem hotelu Almanac X Alcron Prague,“ uzavírá Lukáš Macháček.

Nové modely Lukáše Macháčka a značky Farah Kimia si milovníci stylové módy mohli prohlédnout nejen během slavnostního večera, ale detailně se s nimi seznámit také ve středu 1. listopadu 2023 v rámci re-see kolekce v Alcron Baru. Těšit se již nyní můžete na další aktivity v rámci spolupráce předního českého módního návrháře a ikonického hotelu, jako je například společný merch.

O ZNAČCE ALMANAC:
Almanac Hotels je sítí luxusních butikových hotelů s celoevropskou působností. Pod její křídla aktuálně spadají hotely Almanac Barcelona a nový Almanac X Alcron Prague, který byl slavnostně otevřen v březnu 2023. Ve stejném měsíci byl také otevřen Almanac Palais Vienna a další projekty na sebe nenechají dlouho čekat.

Značka Almanac, která je v majetku vídeňské WSF Group, vznikla z podnětu rodiny Haselbacherů. Almanac není jen dalším hotelem z mnoha, je pokladnicí jedinečných zážitků: je živoucím a svěžím průvodcem po konkrétním městě. Nabízí jedinečnou příležitost proniknout do samého nitra místa a vychutnat si jeho autentické kouzlo. Každý z hotelů sítě Almanac vypráví svůj příběh – příběh, který se skrývá v jeho zdech a promlouvá k nám nejen ústy prvotřídního personálu, ale i prostřednictvím každého, pečlivě zvoleného kousku interiéru.

S otevřením pražského hotelu vstupuje na evropský trh nová luxusní kolekce hotelů s názvem Almanac X. Ta obohacuje původní koncept o nový, požitkářský rozměr: soustředí se na lokální kuchyni a nápoje, je pomyslným průvodcem, představujícím místní lahůdky. Hotel Almanac X Alcron Prague jako první v řadě nabízí svým hostům prémiovou, tradiční, sezónní kuchyni, která vznikla s ohledem na udržitelnost. Důraz je kladen na inovativní a svěží přístup, který nabídne hostům autentické zážitky v zbrusu novém balení.

Zdroj a foto: Almanac X Alcron Prague

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *