Tajemství vlasů Josefa Maršálka: Rozpuštěné kudrny jsou už mojí značkou, ale v culíku jsem prý k pomilování

Tajemství vlasů Josefa Maršálka: Rozpuštěné kudrny jsou už mojí značkou, ale v culíku jsem prý k pomilování
Zdroj: Se souhlasem Hair studio Honza Kořínek
Josef Maršálek nafotil sérii exkluzivních fotografií se svou taneční partnerkou Adrianou Maškovou.Josef Maršálek a Adriana Mašková zapózovali pro kadeřnictví, které Josef dlouhodobě navštěvuje.Josef Maršálek si oblíbil především černobílou sérii fotografií. Poznali byste, že byl zrovna nemocný?Josef Maršálek si dlouhé vlasy pěstuje už deset let.+ 4 fotky+ 5 fotek

Hvězda taneční show StarDance, cukrář Josef Maršálek (41), promluvil v rozhovoru pro Lifee.cz o svých vlasech. Pro dlouhé vlasy se rozhodl před deseti lety a dnes o nich hrdě říká, že jsou jeho obchodní značkou a poznávacím znamením. Nedávno s nimi také nafotil speciální sérii fotografií, které vám přinášíme. Jak o své vlasy pečuje a které účesy si oblíbil? 

Veronika Nováková
Veronika Nováková 10. 11. 2023 17:00

Cukrář Josef Maršálek (41) nedávno slavnostně pokřtil novou knihu Čokoláda a na jejím křtu nechyběla například kamarádka z taneční show StarDance, herečka Ivana Chýlková nebo jeho profesionální tanečnice Adriana Mašková. S tou dokonce Josef nafotil sérii exkluzivních fotografií účesů pro Hair studio Honzy Kořínka, které můžete nalézt v naší fotogalerii.

Jak nám Josef prozradil, v soukromí nosí vlasy nejraději rozpuštěné, ale experimentům se nebrání, ostatně jako čemukoliv v životě. "Vím od první řady Peče celá země, že pokud mám vlasy v culíku, partneři producentů doma kolabují a jsou z toho unešení. Když jsme měli sraz ke třetí řadě, bylo mi řečeno, že takto jsem k pomilování. Řekli to tedy jinak, ale přeložil jsem to tak, aby to bylo slušné," naznačuje slavný cukrář v našem rozhovoru.

Jsem odborník na těsto, ne na oblečení

Jsme naprosto fascinovaní tím, jak v každém kole vypadáte jinak.
Na to jsou ve StarDance odborníci. Na to máme vrchní kadeřnici Blanku Haškovou. Na první tiskové konferenci jsem jim dal absolutně volnou ruku, protože vnímám, že jde o televizní show. Řekl jsem jim pouze, ať dělají svoji práci dobře. Myslím, že tihle profesionálové by mě nenavlékli do ničeho, v čem bych se necítil, ani by mi na hlavě nic ošklivého neudělali. Musejí být přesvědčení o tom, že je to pravé ořechové. Já jsem cukrář, jsem odborník na těsto, ne na vlasy nebo na oblečení.

Darija Pavlovičová Lifee.cz prozradila, že by na sobě nesnesla růžové šaty. Nemáte něco, co byste nikdy neoblékl?
Nedal jsem jim žádný limit, oni tomu rozumí a myslím, že nemají potřebu nám škodit. Jsou tam od toho, aby nám pomohli a aby náš výkon vyšperkovali. Dal jsem jim volnou ruku a pokud jim do toho budeme zasahovat, může se to velmi snadno otočit proti nám. To já nechci, chci, aby to šlapalo a fungovalo.

Ono dobře padnoucí oblečení a skvělý účes také při tanci dodává sebevědomí...
Ale já jsem se sebevědomím nikdy neměl problém. Ale souhlasím, že v ten moment, kdy před lidmi tancujeme, to dodá na atmosféře – taneční číslo je zkrátka komplexní věc. A komplexní věc funguje pouze v momentu, kdy do sebe všechny elementy zapadnou a může to být show. Na každý tento element je jeden profík. Jedním z důvodů, proč první díl sledovalo dva a půl milionu lidí, je to, že očekávají vysoce estetickou záležitost. Ať už jsou to kostýmy, účesy, líčení nebo světla. Všichni tam odvádí perfektní práci, protože na tomhle projektu pracují jenom profíci.

S vlasy v culíku jsem prý k pomilování

Zahlédli jsme nově vzniklé krásné fotky z vlasového studia Honzy Kořínka. Pózujete se svou tanečnicí Adrianou Maškovou a vlasy máte úplně jiné, než jak vás běžně známe. Jak to celé vzniklo?
Chodím k Honzovi na vlasy už osm let, dobře se známe a mám rád jeho práci. Mám také rád, jak se tam starají o své klienty. Je to velmi rodinné zázemí. Navrhli mi, jestli s nimi nechci nafotit kolekci účesů, kterou fotí se známými osobnostmi každý rok. Předtím to byly Mariana Prachařová nebo Martina Preissová a teď oslovili mě. Napadlo mě, jestli by nechtěli zkusit také společné fotky s Adrianou. Ty fotky jsou prostě strašně hezké a všichni jsme si tím udělali radost. Vznikl hezký materiál.

Jaké na to máte ohlasy od svého partnera?
On to má nastavené jinak, je v těchto věcech více konzervativní a velmi rychle zhodnotí, jestli účes sluší nebo ne. Na druhou stranu, jestli vám to sluší nebo ne, to je strašně subjektivní. A to je také důvod, proč do práce profíkům nezasahuji. Ondra Slanina je například zásadně proti tomu, abych nosil drdol nebo měl vlasy v culíku, protože si myslí, že mi to nesluší. Zatímco já vím od první řady Peče celá země, že pokud mám vlasy v culíku, partneři producentů doma kolabují a jsou z toho unešení. Když jsme měli sraz ke třetí řadě, bylo mi řečeno, že takto jsem k pomilování. Řekli to tedy jinak, ale přeložil jsem to tak, aby to bylo slušné.

Ve kterém účesu se tedy vy cítíte osobně nejlépe?
Jak říkám, je to subjektivní a já se cítím dobře tak i tak.

Deset let Josefa Maršálka s dlouhými vlasy

Takže nemáte vyhraněný vkus, zda rozpuštěné vlasy nebo culík?
Kdyby to bylo jen na mně, mám je jen rozpuštěné. Pojďme si přiznat, že už je to můj trademark, moje značka. Ale nebráním se experimentům. Myslím, že experimenty do života patří úplně stejně, jako dobré jídlo a koření. Je to koření života.

Kdy jste pochopil, že vlasům musíte dávat správnou péči a produkty?
Můj předchozí partner byl velmi dobrý, i když amatérský, make-up artista a také kadeřník. Byl to on, kdo mě přesvědčil k tomu, abych si vlasy nechal narůst a také mi doporučil a naučil mě tu nejlepší možnou péči. Šampon, masku, kondicionér. I když až o mnoho let později jsem zjistil, že kudrnaté vlasy vyžadují péči specifickou. Takže jsem po letech přidal různé krémy na vlnitost, něco na kudrliny, také termoochranu. A další výživu a tak.

Co zvládnete sám se svými vlasy udělat?
Kdysi dávno jsem zvládl uplést i cop. Teď mi bohatě stačí, když je sepnu do drdolu někam doprostřed hlavy. 99 % času je mám rozpuštěné.

Kdy jste měl naposledy krátké vlasy?
2013 je ten zlomový rok. A potom následovaly dva roky totálního utrpení. Nepoddajné vlasy, které jsem v průběhu let chtěl několikrát ostříhat zpět nakrátko, vypadal jsem jako mánička. Bez diskuse. Všichni, co někdy nechávali vlasy narůst nebo dorůst, mi rozhodně dají za pravdu. Je to prostě peklo to období.

Na účesy Josefa Maršálka se koukněte do naší fotogalerie.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články