Nezapomenutelného Micka "Krokodýla" Dundeeho ztvárnil talentovaný australský herec a komik Paul Hogan. I nyní, ve věku 83 let, je Hogan známý především díky této roli z roku 1986, a stále přitahuje pozornost svých fanoušků, i když již v tlumenějším provedení.

Jak dnes vypadá a jaký byl jeho život

Nedávno se objevily snímky Paula Hogana, které nabízejí vzácný pohled do jeho dnešního života. Herec nyní tráví většinu času mimo záři reflektorů a pobývá v poklidné čtvrti Venice Beach v Los Angeles. Opálený a usměvavý Hogan byl spatřen na letišti v Sydney, kde z něj vyzařovala spokojenost navzdory problémům, které mu život postavil do cesty.

Hoganova cesta rozhodně nebyla bez překážek. Herec, který kdysi okouzloval diváky svým vtipem a charismatem, se potýkal se zdravotními problémy, kvůli nimž byl viditelně zesláblý. Zranění žeber ho během návštěvy Austrálie upoutalo na invalidní vozík, ale po návratu do Los Angeles ukázal odolnost, stál bez pomoci a byl odhodlaný znovu nabrat sílu.

Hogan odhalil svůj boj s retroperitoneální fibrózou, což je onemocnění, které vedlo k úbytku svalové hmoty a výraznému úbytku hmotnosti. Navzdory svému boji si zachoval svůj typický humor a žertoval o svých pokusech získat zpět ztracený tuk a sílu.

A co jeho filmová i životní partnerka?

Také Hoganova bývalá partnerka a herecká kolegyně Linda Kozlowski, která ve filmu ztvárnila Dundeeho partnerku, je ve svých 65 letech k nepoznání. Zatímco Hogan přijal výzvy stárnutí s grácií, Kozlowski, kdysi jeho skutečná láska, přešla z blondýnky na brunetu a nabrala pár kilo. Přesto jí to ale sluší.

V éře 80. let Linda oslňovala stříbrné plátno jako Sue Charltonová a po boku Paula Hogana v kultovní sérii filmů Krokodýl Dundee. Přesuneme-li se do dnešních dnů, Lindin život nabral pozoruhodný směr.

Linda se narodila v polsko-americké rodině ve Fairfieldu ve státě Connecticut a její cesta ke slávě byla všechno, jen ne obyčejná. V roce 1981 vystudovala herectví na prestižní Juilliard School a vydala se na hereckou dráhu, na níž výrazně debutovala v mimobroadwayských inscenacích. Na výsluní ji však katapultovala role Sue Charltonové, za kterou byla v roce 1987 nominována na Zlatý glóbus.

Partneři i mimo plátno. Jak skončil jejich vztah?

V oblasti lásky Lindin příběh nabral filmové obrátky, když našla skutečný románek se svým hereckým kolegou Paulem Hoganem. V roce 1990 se vzali a jejich milostný příběh vydržel navzdory všem problémům 23 let. Jejich chemie na plátně byla nepopiratelná, ale mimo něj se nakonec rozešli a v roce 2014 se přátelsky rozvedli.

Na video o jejich romanci se podívejte zde:

Zdroj: Youtube

Po tomto rozvodu Linda obdržela značné vyrovnání, které jí poskytlo prostředky k tomu, aby se pustila do nové kapitoly.

Ve svých 63 letech si Linda osvojila životní styl, který se vymyká věku, a ztělesňuje ducha kalifornské Venice Beach. Linda, známá jako "královna Silicon Beach", strategicky investovala své rozvodové vyrovnání do vzkvétajícího trhu s nemovitostmi v Silicon Beach, oblasti vyhledávané řediteli a podnikateli v oblasti technologií.

Ale není to jen její finanční prozíravost, co ji odlišuje. Linda si také osvojila nejmodernější wellness postupy, včetně každodenních kryogenních terapií. Tyto extrémní procedury spočívají v sezení v komoře při teplotě mínus 126 stupňů Celsia, což omlazuje její mladistvý vzhled a zlepšuje celkovou pohodu. Podívejte se na video:

Zdroj: Youtube

Uprostřed své hollywoodské cesty našla znovu lásku. Přišel Moulay Hafid Baba, marocký průvodce, který si získal její srdce. Pár se pustil do nového dobrodružství a založil úspěšnou turistickou firmu Dream My Destiny, v níž se projevil jejich podnikatelský duch.

Linda Kozlowski, jejíž čisté jmění se odhaduje na přibližně 10 milionů dolarů, nepřestává inspirovat a připomíná nám, že životní zvraty mohou vést k nečekaným a krásným cílům.

Odkaz žije dál

Odkaz Krokodýla Dundeeho žije dál nejen díky Hoganovi, ale také díky milým vzpomínkám diváků po celém světě. Hoganova touha vrátit se do své vlasti, do přátelské a uvolněné atmosféry Austrálie, odráží jeho trvalé spojení s jeho kořeny. Navzdory plynutí času žije duch Micka Dundeeho dál a připomíná nám všem nehynoucí kouzlo kinematografie a nadčasový půvab postavy, která si získala srdce milionů lidí.

Zatímco hvězdy filmu Krokodýl Dundee ladně proplouvají časem, nepřestávají fanoušky inspirovat. Dobrodružství Micka Dundeeho jsou možná již vzdálenou vzpomínkou, ale nezdolný duch herců, kteří tyto postavy ztvárnili, jasně září a připomíná nám všem trvalou sílu vyprávění příběhů a podmanivý půvab stříbrného plátna. 

Zdroje: www.extra.cz, en.wikipedia.org/wiki/Paul_Hogan, www.dailymail.co.uk, en.wikipedia.org/wiki/Linda_Kozlowski, www.dailymail.co.uk