Hadi Choopan odešel z pódia Olympie 2023 a dodatečně gratuluje vítězům

Hadi a Olympia 2023

Hadi Choopan pogratuloval všem vítězům Olympie 2023 v srdceryvném příspěvku na Instagramu poté, co předčasně opustil podium. Novopečený Mr. Olympia Derek Lunsford ukázal srdce šampiona a vlídně reagoval na bývalého šampiona.

Před soutěží Olympie 2023 byli úřadující šampion Hadi Choopan a Derek Lunsford favority na první a druhé místo. Při pohledu na výsledky předchozího ročníku Olympie většina odborníků z oboru předpovídala, že Lunsford bude schopen Choopana porazit, pokud zapracuje na prsních svalech a kvadricepsech. Zatímco Hadi Choopan měl na Olympii 2023 lepší kondici, Derek Lunsford měl celkově solidní soubor vlastností včetně proporcí, estetiky a svalového rozvoje.

Nakonec Derek Lunsford porazil "Perského vlka" a stal se vůbec prvním šampionem dvou divizí Olympie v historii tohoto sportu, když nyní získal trofej z Olympie 2023. Předtím držel titul 212 Olympia 2021. Hadi Choopan, který byl s rozhodnutím evidentně nespokojen, během posledních formalit opustil scénu.

Hadi Choopan LEFT the stage after losing the Title

Po vychladnutí se Hadi veřejně omluvil a pogratuloval vítězům

Choopan pak na svém osobním účtu na Instagramu zveřejnil záhadný vzkaz v perštině. Význam této zprávy nepotvrdil žádný oficiální zdroj s věrohodnou znalostí perštiny. Mnoho lidí v komentářích však tvrdilo, že se Choopan omlouvá svým příznivcům za to, že o uplynulém víkendu nedosáhl cíle a neobhájil titul Mr. Olympia.

"Skvělá práce. Gratuluji vám všem k titulům a přeji vám jen to nejlepší. Hodně štěstí a šťastné "šampionství" vám všem."

Novopečený držitel titulu Mr. Olympia Derek Lunsford, který byl po Choopanově odchodu z pódia viditelně rozrušený, podpořil íránského kulturistu srdceryvným komentářem k příspěvku.

"Děkuji ti, šampióne. Tlačíš mě k tomu, abych ze sebe vydal to nejlepší. Perský vlk je v tělocvičně zvíře. Děkuji ti, že mě držíš v zodpovědnosti, abych každý den pracoval tvrději. Bůh žehnej tobě i tvé rodině Hadi."

Miloš Sarčev hájí Hadiho Choopana - "Neodsuzujte ho za to"

Kulturistický veterán Miloš Sarčev po odchodu Hadiho Choopana z pódia podal vysvětlení k jeho jednání. V příspěvku Sarcev naznačil, že ůidé dělají z komára velblouda.  Domnívá se, že Choopan se na obhajobu titulu neuvěřitelně nadřel a jednoduše odešel, protože tam po prohře nechtěl být.

"Vzdávám hold velkému šampionovi Hadimu, pýše Íránu. Vysoce respektovaný v našem odvětví jako jeden z nejlepších kulturistů na světě, který si pravděpodobně mohl vysloužit již několik titulů. Nastavil standard kondiční přípravy na úplně jiné úrovni... "Hadiho kondice" a letos ji rozhodně opět přinesl."

Sarcev dodal:

"Mnoho lidí ho vidělo vyhrát a obhájil titul. S noblesou při vítězství i porážce (jak už tolikrát dokázal) - přijal své umístění, elegantně pogratuloval svému týmovému kolegovi, udělal si skupinovou fotografii a jednoduše odešel z pódia - to mu mnozí vyčítají. Neodsuzujte ho za to!  Málokdo z nás chápe myšlení šampionů - V přípravě ze sebe vydal všechno, přišel připravený a cítil se hoden získat titul - když se dozvěděl, že prohrál - prostě tam nechtěl být dlouho. Klidně bych se vsadil, že už je v posilovně a trénuje."

Zbývá 30 dní
Zbývá 30 dní
Zbývá 30 dní

Prom-in Serious PRE

899
− 31%
699

Zdroj: Instagram, fitnessvolt.com

Doposud nebyl vložen žádný příspěvek.