Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Romská restaurace v Karviné láká hosty na goja, holubky a pašvare. A má úspěch!

13. listopadu 2023
Čtení na 1 minutu
Romská restaurace v Karviné (FOTO: se svolením Karin Ferencové)
Romská restaurace v Karviné (FOTO: se svolením Karin Ferencové)
Restaurací nabízejících tradiční romskou kuchyní je v tuzemsku méně než pověstného šafránu. Majitelé mlsných jazýčků žijících na Karvinsku jsou na tom od 16. října mnohem lépe. Právě tento den otevřela zbrusu novou romskou restauraci Rom Rest Severka Karin Ferencová.

AUDIOVERZE ČLÁNKU

„Splnila jsem si tím svůj celoživotní sen. Od dětství jsem ráda vařila, hlavně díky mamince, která mi ukázala, že dobré vaření je druh umění. Proto jsem si otevřela restauraci, chci dělat lidem radost prostřednictvím dobrého jídla a zároveň všem přiblížit naše národní romská jídla,“ nadšeně uvedla pro zpravodajský sever Romea.cz majitelka restaurace.

Rom Rest Severka nabízí denně patnáct až dvacet jídel, mezi nimiž nemůžou chybět již zmíněné pokrmy tradiční romské kuchyně jako goja, holubky (romsky holubki) nebo různé variace halušek. Zkrátka nepřijdou ani hosté, kteří milují tradiční romské pečené pašvare (žebra). Pro opravdové fajnšmekry je připravené degustační prkénko, takový průřez kuchyní Karin Ferencové. Jídla, která jsou na jídelníčku na objednávku si můžete objednat den dopředu.

„Romská jídla jsou velmi náročná na čerstvost, proto vařím denně, chci hostům nabízet jen to nejlepší, jídla z kvalitních potravin, aby lidé od nás odcházeli s úsměvem,“ řekla Ferencová.

Restaurace sídlí v Karviné a otevřena je denně od 11:00 do 21:30 hodin. A dle dosavadních reakcí hostů mají jídla paní Ferencové úspěch.

„Z dosavadního fungování mého podniku jsem nadšená. Zprvu bylo méně objednávek, ale zřejmě se pozitivní reakce rychle šíří nejen po Karviné, ale i v okolí. Spokojených strávníků rychle přibývá a já mám radost, že z velké části jsou našimi hosté neromové, kteří chtějí poznávat romskou gastronomii,“ dodala na závěr milého povídání pro zpravodajský server Romea.cz Karin Ferencová.

Karin Ferencová byla v roce 2015 vybrána i jako host Dobrého rána České televize, kde romskou kuchyni vařila s moderátorem Richardem Samkem.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon