19_20230822_181100.jpg
1028_20231105_100528.jpg

Juniorky v sezóně 2023 bronzové a stříbrné

Juniorský tým, kde se letos sešly hráčky od ročníku 2003 až po 2009, odehrál v září extraligové boje. Sezónu pak zakončil zopakováním finálové účasti na MČR U18 v polovině října.

Extraliga juniorek U20

Extraliga juniorek se pro Eagles vyvíjela dobře. Základní část zvládl tým bez většího zaváhání a usadil se pro play-off na druhém místě tabulky. V létě část juniorek absolvovala sérii Little League a Mistrovství Evropy juniorek v Praze se zlatým úspěchem. V srpnu se konalo soustředění v Havlíčkově Brodě, kde se bohužel právě po akcích s LL a repre výběry, sešlo méně hráček.

V zářijovém semifinále extraligy juniorek bohužel narazil na úřadující mistryně z Beavers Chomutov. Ačkoliv se zápasy v základní části proti Severočeškám podařily, tak vrchol sezóny je vždy o dost náročnější. V krásném a nervydrásajícím zápase v Chomutově se z vítězství o jediný bod radovaly domácí. Druhý zápas v Eagles parku nevyšel vůbec podle představ, a tak do finále postoupily Beavers a nakonec si odvezly z letošní extraligy zlaté medaile.

Zelenobílá parta bojovala o bronz a s přehledem si odvezla výhru z Brna. Cats se podařilo porazit vysokým bodovým rozdílem i doma a na krk si hráčky Eagles po několika letech pověsily bronzové medaile.

Hráčky juniorského týmu Eagles 2023 - soutěžě extraliga juniorek U20

Vondráčková Julie, Blažková Róza, Marková Kateřina, Peerová Nika, Plevová Eliška, Kalenská Nicole, Koppová Karolína, Doležalová Markéta, Nováková Natálie, Červenková Lucie, Dragounová Róza (hostování Piranhas Beroun), El Ghannam Kristýna, Houdková Barbora (hostování Hroši Havl. Brod), Koubová Tereza (hostování HH Sezimovo Ústí), Miceli Laura, Novotná Veronika (hostování Piranhas Beroun), Ollinyk Valeriia, Škardová Nikola, Vaňačová Emma, Klímová Magdalena, Rašínová Kristýna, Šedivá Linda, Švěstková Nela, Gočaltovská Samantha

MČR U18

Posledním turnajem letošního roku bylo mistrovství dívek do 18 let. Loňské finále v Ostravě a těsná prohra s Joudrs napověděly, že se letos může tým pokusit o cíle nejvyšší. Třídenním turnajem projel bez zaváhání a do nedělního finále se Eagles postavili domácím Joudrs. Bohužel zápas se nevyvíjel dobře, hráčky Joudrs, rozjeté z finále extraligy žen dokázaly mít více ze hry a nakonec se radovaly z vítězství.

Pro Eagles je stříbro sice zklamání, protože ve finále chtěli víc. Ale ve výsledku je sezóna úspěšná. Mladé hráčky mají před sebou mnoho zajímavých zápasů a jejich kvality ukazují i starty v extralize žen.

Týmová práce a skvělá obrana v čele s nadhazovačkou Nikolou Škardovou zaslouží pochvalu a juniorky Eagles jsou velkým příslibem do budoucna.

Hráčky Eagles na MČR U18: Kalenská Nicole, Koppová Karolína, Doležalová Markéta, Nováková Natálie, Červenková Lucie, El Ghannam Kristýna, Houdková Barbora (hostování Hroši Havl. Brod), Koubová Tereza (hostování HH Sezimovo Ústí), Miceli Laura, Škardová Nikola, Vaňačová Emma, Rašínová Kristýna, Rollerová Agáta, Šedivá Linda, Trčková Viktorie

Poděkování za zisk dvou medailí patří realizačním týmům: Daniela Viktorýnová, Jiří Pleva, Aleš Chýle, Lenka Spurná, Michal Šedivý a pro tréninky s A týmem Vojtěch Albrecht. Fyzioterapeutka Denisa Hrdinová.

Hráčky Eagles reprezentace U18, které získaly zlaté medaile na ME v Praze: Kalenská Nicole, Červenková Lucie, El Ghannam Kristýna, Škardová Nikola

Trenéři: Václava Čejková-Kolací, Jiří Pleva

Hráčky Eagles Little league na finálovém turnaji v USA:

Doležalová Markéta, Koubová Tereza

Let's boldly fly the Eagles women to gold in the new season 2024