Dcera Jiřího Paroubka studuje na soukromé škole a slaví úspěchy ve sportu. Alespoň láska k ní oba rodiče spojuje

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Paroubkovi dcera
Zdroj: Profimedia

Jiří Paroubek a jeho exmanželka Petra mezi sebou sice mají mnoho sporů, v jednom se ale shodnou: Pro svou dceru Margaritu chtějí jen to nejlepší. Zaplatit jí drahá studia je pro ně to nejmenší a dívka se jim ve svých 14 letech odvděčuje například tím, že už má na svém kontě několik sportovních úspěchů.

Margarita Paroubková se narodila v roce 2009, kdy přišla na svět císařským řezem, o čemž tehdy informoval server Novinky. Rodinná idylka ale trvala jen pár let, po nichž bývalého premiéra čekalo placení alimentů.

Paroubek s manželkou se nakonec rozvedli. Neproběhlo to tehdy úplně v poklidu, rozvod navíc kvůli soudům trval několik let.

Paroubek u soudu příliš nepochodil. Ve výsledku mu bylo určeno, že musí na dceru platit poměrně vysoké výživné a ještě navíc jí také platit stavební spoření.

Ačkoliv byli tehdy s manželkou hodně rozhádaní, pro dceru vždy chtěli to nejlepší. Proto jí nyní například platí školu, která stojí 25 000 korun měsíčně, uvádí e15.

„Chci, aby se dcera naučila jazyky. České školství podle mě bohužel ztrácí úroveň. Učitelé nejsou dobře ohodnoceni, a tak české školy nepřitahují ty nejkvalitnější lidi,“ říká Paroubek s tím, že právě proto raději zvolil kvalitnější soukromou školu.

Dcera se pyšní plaveckými úspěchy

Petra Paroubková se jednou za čas dcerou pochlubí na sociálních sítích. Z Margarity roste krásná mladá slečna, která se navíc věnuje sportu. A je v něm velmi dobrá.

V roce 2022 například na X. letní olympiádě dětí a mládeže v Olomouci získala stříbro v plavání, píše Extra. A její rodiče se shodli na tom, že takový výkon je rozhodně chvályhodný.

„Samozřejmě jsem z toho nadšený. Jsem rád, že z ní roste skvělá sportovkyně. A ve škole je ještě lepší. Krásně se učí. Výtečně zvládá angličtinu a má slušné základy ještě ze tří dalších jazyků, na kterých může stavět,“ pochlubil se pyšně tatínek.

Zdroj: Novinky, Extra, e15

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články