Netflix nadělí svým divákům dárek už v listopadu. Konečně přichází závěrečná série seriálu Koruna

Netflix nadělí svým divákům dárek už v listopadu. Konečně přichází závěrečná série seriálu Koruna
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V roce 2020 tvůrci oblíbeného seriálu o britské královské rodině tvrdili, že pátá sezóna bude tou poslední. Nakonec bylo všechno jinak. Už při plánování páté série bylo jasné, že by se měla udělat i původně plánovaná šestá série, která divákům nabídne některé zásadní momenty ze života nejvyšší aristokracie.

Poslední sezóna bude mít premiéru ve dvou částech

První část, která má premiéru 16. listopadu, bude tvořena čtyřmi epizodami. Děj se bude věnovat hlavně princezně Dianě a Dodi Fayedovi. Druhá část, která vyjde 14. prosince, se zaměří na prince Williama, na jubileum královny Alžběty a samozřejmě i na Charlese a Camillu. Děj však nebude dotažený až do současnosti, jak by si fanoušci seriálu přáli.Tvůrci se tak vyhnuli příběhu Meghan Markle a prince Harryho a jejich poněkud nešťastnému rozhodnutí pasovat se do největších kritiků britské monarchie.

Příběh by se měl uzavřít v roce 2005.

Šestá řada se zaměří na smrt princezny Diany

Myslím, že je to opravdu jedinečná výzva pro herce ztvárnit ty dny,

řekla o natáčení těchto scén Elizabeth Debicki, která hraje princeznu Dianu. 

Dominic West, který hraje prince Charlese, sdělil, že šestá sezóna bude „tak bouřlivá, jak jen může“, protože se zaměří na velkou rodinnou tragédii. Netflix oznámil, že v seriálu nebude přesný okamžik nárazu auta a k vyobrazení mrtvé princezny se přistupovalo velmi citlivě, aby byla zachovaná úcta, kterou si princezna zasloužila. Přestože bylo možné tyto momenty natočit bouřlivě a drsně, Netflix zvolil jinou cestu. Elizabeth Debicki, která Dianu milovala, přistupovala k natáčení s velkým respektem.

Khalid Abdalla, který v seriálu hraje Dodiho, říká, že ztvárnění lásky Dodiho a Diany bylo „skutečnou radostí“. Diváci prý uvidí momenty, kdy byla Diana opravdu šťastná. Královnu Alžbětu si zahraje Imelda Staunton, kterou si diváci budou pamatovat z páté sezóny. Lesley Manville bude hrát opět princeznu Margaret.

Uvidíme první setkání prince Williama a Kate Middletonové

William a Kate se poprvé setkali v roce 2001, kdy oba studovali na St. Andrews University ve Skotsku. V seriálu je ztvární Rufus Kampa a Ed McVey v roli Williama a Meg Bellamy, která se objeví po boku McVeyho jako Kate. Všichni tři herci se zúčastnili castingové výzvy na obsazení rolí.

Šestá řada se natáčela v letech 2022 a 2023

Podle uzávěrky se poslední sezóna začala natáčet v srpnu 2022. Produkce se krátce zastavila po smrti královny Alžběty v září 2022 jako „známka úcty“ k zesnulé panovnici. V říjnu už se opět točilo až do dubna 2023.

Finále šesté sezóny je velice utajované, ale jak už to bývá, občas nějaké střípky přece jen na veřejnost proniknou. Diváci se tak s největší pravděpodobností se seriálem rozloučí královskou svatbou, kdy se bude ženit Charles s Camillou Parker-Bowles v roce 2005.

Zdroje článku: