Amatérský pokus pražského žháře. Skoro hodinu se snažil zapálit halu, poté spadl ze žebříku

Žhář chtěl zapálit halu, pak spadl ze žebříku.

Žhář chtěl zapálit halu, pak spadl ze žebříku

Pražští kriminalisté pátrají po neznámém žháři, který se na konci října pokoušel zapálit výrobní halu v Praze 9. Ke svému činu si ale nevybral správné počasí. Pršelo, a tak jeho snažení trvalo téměř hodinu. Lezl i na střechu, ale cestou dolů spadl ze žebříku, uvedla ve svém vysílání CNN Prima NEWS. Přestože se plameny úplně nerozhořely, způsobily škodu za sto tisíc korun.

Bylo po čtvrté hodině ráno, když se neznámý muž vynořil z křoví a snažil se zapálit dřevěné opláštění výrobní haly. Na jednom místě se mu to nedařilo, a tak to zkoušel i jinde. Nepřálo mu počasí, tu noc totiž pršelo, a on se pokoušel halu zapálit skoro hodinu.

ČTĚTE TAKÉ: Zdrogovaný řidič tahače se proháněl Svitavskem. Měl v sobě mít pervitin a kokain

„Mně ten člověk přišel jako amatér, protože si s sebou vlastně nevzal nic podstatného na zapálení. Snažil se tam v dešti nasbírat suchou trávu a tu strkat někam do ventilační mřížky a pod fasádu a nahoře na světlík. Jen trošku se mu podařilo oheň rozdělat,“ sdělil CNN Prima NEWS majitel haly Jakub Černoch.

V tu chvíli už si ale naštěstí nezvaného hosta všimla ostraha, která muže na dálku sledovala na kamerách, a zalarmovala policii. Žhář dokonce lezl na střechu, kde se znovu pokusil oheň zapálit, cestou dolů ze žebříku spadl.

„Požár opláštěné budovy se podařilo přivolaným policistům uhasit, střechu uhasil déšť, sdělila mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Ačkoliv se plameny naštěstí nerozhořely, i tak poškodily střechu a část pláště haly. Celková škoda je odhadnuta na 100 tisíc korun. Majitel firmy je přesvědčen, že nejde o konkurenční boj. „Já to nechápu a je to vlastně strašně nepříjemný, což vám řekne asi každý, kdo něco takového zažil. Samozřejmě zpytujete svědomí a studujete co, proč, jak,“ dodal Černoch.

Kriminalisté podle Siřišťové zahájili ve věci zahájili trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. „Pachateli za to hrozí v případě dopadení a odsouzení až jeden rok za mřížemi,“ řekla Siřišťová.

Pokud žháře poznáváte, volejte na linku 158, ozvat se můžete i k nám do redakce Krimi Zpráv.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Chyba za chybou. Nešikovný zloděj vzal útokem trafiku v Praze, ukořistil jen vsazené tikety

Tagy: