bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Brankářská jednička Tampy se už pomalu zapojuje do tréninku

15. listopadu 2023, 10:30

Viktor Pavlovec

Tampa Bay vyčkává na návrat svého maskovaného hrdiny, který dovedl svůj tým ke dvěma stříbrným grálům. Letos však kvůli poranění zad ještě ani jednou nezasáhl do zápasu a na svou premiéru v novém ročníku stále čeká. Konec rekonvalescence se už ovšem mílovými kroky blíží.

Andrej Vasilevskij se v pondělí vrátil do tréninku a novinářům sdělil, že za pár týdnů již bude moci poprvé v nové sezoně nastoupit mezi tři tyče, ale nechce nic uspěchat.  

Devětadvacetiletý brankář byl na marodce po operaci ploténky, která proběhla 28. září. Původní časový plán návratu na led byl v horizontu 8 až 10 týdnů.

„Uvidíme, jak se vše bude vyvíjet. Do osmi týdnů od operace nás dělí ještě asi dva týdny, takže až dosáhneme osmitýdenní hranice, tak se rozhodneme, jak budeme postupovat dále,“ řekl Vasilevskij.

Minulý týden trenér Lightning Jon Cooper vypustil informaci, že Vasilevskij by mohl zasáhnout do hry již před začátkem prosince.

„Dělá velké pokroky,“ řekl Cooper. „Myslím, že do 1. prosince by mohl být zpátky.“

Vasilevskij převzal odpovědnost za své zranění a vysvětlil, že nesouvisí s hokejem, ale spíše se špatnou prací v posilovně.

„Bylo to jen takové hloupé zranění, kterému se dalo předejít,“ pověděl Vasilevskij. „Stejně jako při mé první operaci před 6 nebo 7 lety, opět přišlo po tvrdém tréninku v posilovně. Nebyl jsem příliš opatrný.“

Vasilevskij dokonce zavtipkoval, že při tréninku plánuje trávit více času na ledě než v posilovně.

Za jedničku Tampy zaskakoval Jonas Johansson, který nastoupil do 12 zápasů. Osmadvacetiletý gólman má bilanci 5-3-4 s průměrem 3,42 branky na zápas. Jeho procentuální úspěšnost zákroků je 89,1 %.

„Byl skvělý,“ řekl na adresu svého kolegy právě Vasilevskij. „Je pevný jako skála. Momentálně jsme v závodě o pozice zajišťující play-off a Johansson tomu výrazně dopomohl.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.