Zimní stadion v Chebu je pod vodou. Město ho musí opravit

15. listopad 2023 14:15

Zimní stadion v Chebu má problémy se spodní vodou. Ta se pod stadionem hromadí a proniká skrz konstrukci. Město teď řeší, jak stadion odvodnit.

Místo laviček v šatně drenážní kanály, místo úklidové místnosti jímka s čerpadlem. Tak to vypadá v prostorách zimního stadionu v Chebu, který má problémy se spodní vodou. Nedaleko areálu, který byl postavený v 80. letech minulého století, průzkumné vrty zjistily výskyt tří pramenů.

Aby nebyly přízemní místnosti zatopené, jsou v některých šatnách zabudovaná čerpadla a u stěn drenážní kanály

Aby nebyly přízemní místnosti zatopené, jsou v některých šatnách zabudovaná čerpadla a u stěn drenážní kanály. Podle místostarosty Pavla Pagáče z hnutí Voba pro kraj, je ale zapotřebí problém s vodou vyřešit co nejdříve, pomoc by mohly třeba retenční nádrže.

„Zadali jsme studie proveditelnosti, mělo by dojít k odkopání stadionu, vytvoření opěrných zdí, kolem kterých by byl vytvoření kanalizační systém, který by odváděl vodu od stavby zimního stadionu. Především by měl být využívaný retenční systém,“ uvedl Pagáč.

Město se na práce pokusí sehnat dotaci. Podle vedení radnice se totiž bude jednat o finančně náročnou úpravu, která bude stát desítky miliónů korun.

Spustit audio