Zde může být vaše reklama.

MOL Cup Sigma hraje osmifinále proti Plzni

Sigma hraje osmifinále proti Plzni

foto: Petr Pelíšek

15. 11. 2023 - 15:00

V reprezentační přestávce fotbalisté SK Sigma Olomouc volno nemají. Hrají totiž zápas osmifinále domácího poháru, doma na Andrově stadionu mají za soupeře Plzeň. Zápas se hraje ve čtvrtek 16. listopadu v na všední den netradičních 15 hodin.

Sigma může mít jistou výhodu, jelikož v plzeňské sestavě bude chybět útočník Tomáš Chorý. Olomoucký odchovanec je na reprezentačním srazu, takže doma proti svému bývalému klubu si nezahraje.

"Chceme jít dál, chceme v MOL Cupu pokračovat i na jaře. Máme těžkého soupeře. Víme, co nás čeká. Během dvaceti dní budeme hrát pětkrát venku bez domácího zápasu. Ten program je opravdu náročný, někdo toho možná má už i dost. Asi bychom uvítali i nějaké to dobití baterek a nějaký jiný režim. Každopádně máme zápas MOL Cupu, chtěli jsme ho tam a kvůli tomu, že jsme v neděli prohráli, tak máme tuhle možnost to napravit," řekl Jan Trousil, asistent plzeňského trenéra.

Hanáci také nebudou kompletní. Na marodce jsou Antonín Růsek, Denis Kramář, Vít Beneš, Jan Fortelný, Lukáš Vraštil a Jakub Trefil, mimo nominaci na nedělní ligu se Slavií pak byli také Jakub Přichystal a Yunusa Muritala.

Zápas SK Sigma Olomouc versus FC Viktoria Plzeň začne ve čtvrtek 16. listopadu v 15.00. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Dalibor Černý, asistovat na pomezí mu budou Petr Antoníček a Jan Hurych.

Jak nastoupí:
SK Sigma Olomouc: Digaňa – Chvátal, Pokorný, Novák, Zmrzlý – Navrátil, Pospíšil, Breite, Zorvan, Vodháněl – Juliš. Trenér Václav Jílek.
Plzeň: Staněk - Dweh, Hranáč, Jemelka - Holík, Bucha, Kalvach, Sýkora, Cadu – Jirka, Kliment. Trenér Miroslav Koubek.

Další články