Zážitky z cestování, které nás chytly za srdce. Zbytovská a Seidlová představily v Apetýtu novou knížku

15. listopad 2023

Zápisky z cest jsou čtvrtou knihou trojice žen, které spojuje divadlo MaléHry. Kromě Nikoly Zbytovské a Báry Seidlové k nim patří ještě herečka a spisovatelka Daniela Zbytovská. Živelné umělkyně, které zvládají nejen hrát divadlo, ale i psaní a vydávání knih, o sobě říkají, že mají takzvané „přítalenty“, což jsou  koníčky, které zdánlivě nesouvisí s profesí.

Jak kniha vznikla? Když nemohly během pandemie hrát, začaly nahrávat příběhy z cest. Později vzniklo představení a sami diváci si řekli o knižní podobu. „Jsou to zážitky z našeho cestování, které nás chytly za srdce. K tomu používáme fotky, které jsme samy nafotily,“ dodává Zbytovská.

Čtenáře zavedou do Portugalska, na Krétu, do Řecka i Anglie. Zásadní místem v knize je ale Itálie. „Já jsem tam napůl vyrůstala a hrály jsme tam mnohokrát divadlo,“ vyznává se Nikola Zbytovská. S Bárou Seidlovou jedním dechem dodávají: „Jedna země je ta, kde se narodíme, a druhá, kterou si člověk srdcem sám najde.“

Jak chutnají a voní jednotlivé země, které herečky navštívily? Kde budou trávit Vánoce? Odpovědi na tyto i další otázky se dozvíte v Apetýtu!

Spustit audio

Související