Bydlení

5 tipů pro uspořádanou domácnost

organizér do skříně

Kde jsou nůžky? Nevíš, kam jsem uklidila ty baterky? Jak to mám v tom nepořádku najít? Zní vám tyto věty povědomě? Pak rozhodně čtete dál. V následujícím článku jsme se zaměřili na uspořádaný a organizovaný domov. Přinášíme vám 5 praktických organizérů, díky nimž bude mít každá věc své místo a vy již nebudete ztrácet čas ani nervy neustálým hledáním.

Úložné boxy a organizéry představují efektivní způsob, jak snadno a rychle uspořádat domácnost. Snad každý z nás má doma šuplík nebo skříňku, kde se ukrývá spousta maličkostí bez ladu a skladu. Do přihrádek organizéru hravě uklidíte nejen drobnosti, ale skvěle se hodí pro uložení oblečení, hraček ale také kosmetiky.

Organizér do šuplíku

Organizéry
Organizér do šuplíku

Organizéry do šuplíku představují skvělý způsob, jak snadno uspořádat jakoukoliv zásuvku. Vyrábějí se z různých materiálů a jsou dostupné v celé řadě velikostí. Využít se dají nejen pro uložení drobností, jako jsou psací potřeby či tužkové baterie, ale své uplatnění najdou i v komodě s oblečením. Látkové organizéry do šuplíku jsou ideální pro spodní prádlo i ponožky.

Organizér na kosmetiku

Organizér na kosmetiku

Bez organizéru na kosmetiku je uložení make-upu a kosmetických pomůcek jeden velký zmatek. Lahvičky s laky na nehty, drobné krabičky s očními stíny či nejrůznější aplikátory je takřka nemožné uchovávat přehledně. Kosmetické taštičky se osvědčí pouze ženám, které používají minimum produktů. Pokud vás dekorativní kosmetika opravdu baví, rozhodně se vám vyplatí kosmetický organizér.

Sáhnout můžete nejen pro praktickém kufříku, který se vám bude hodit nejen na cesty, ale i po různých verzích do šuplíku. Skvělým řešením jsou i stojanové organizéry, jež nabízí spoustu úložného prostoru. Do jednotlivých přihrádek snadno uložíte nejen kosmetické produkty, ale také pomůcky, jako štětce, kleště na řasy či pinzetu.

Organizér na kočárek

organizér
Organizér na kočárek

Jakákoliv pomoc v boji proti chaosu je u každé maminky vítaná. Zejména rodiče kojenců a batolat moc dobře vědí, že odchod na dětské hřiště leckdy připomíná spíše balení na dovolenou. Prostorný organizér na kočárek vám pomůže přehledně uložit všechny potřeby pro vaše miminko. Většina modelů bez problému pojme přebalovací potřeby, náhradní oblečení i malou svačinku. Skvělou vychytávkou jsou pak boční kapsy na menší láhev či kelímek s nápojem.

Organizér do auta

Organizéry
Organizér do kufru

Nejen zarytí milovníci pořádku ocení výhody praktického organizéru do auta. Ne každý vůz je vybaven úložný prostorem pro povinnou výbavu, jako je lékárnička, bezpečnostní vesta či výstražný trojúhelník. Aby se vám neválely ledabyle po celém kufru, stačí pořídit jednoduchý organizér. Povětšinou se jedná o jakousi kapsu ze síťoviny, kterou pomocí suchého zipu či háčku přichytíte ke stěně či podlaze kufru.

Na olej či směs do ostřikovačů se hodí nejen síťované kapsáře, ale i upínací popruhy se suchým zipem. Jeden pás jednoduše připevníte na čalounění zavazadlového prostoru a pomocí druhého dílu přichytíte autopotřeby ke stěně kufru.

Organizér na hračky

Organizéry na hračky
Organizér na hračky

Úklid dětského pokoje rozhodně nepatří mezi dětmi milované činnosti. Příliš obliby však nemá ani u rodičů. Hromada autíček, drobné kostičky lega či nádobí k dětské kuchyňce snadno a rychle uklidíte díky šikovnému organizéru na hračky.

Na dětské hračky jsou ideální velké plastové boxy. Ty můžete umístit do speciálního stojanu, či je jednoduše uklidit do skříně či pod postel. Pokud zvolíte jiné barvy boxů pro různé druhy hraček, každodenní úklid pokojíčku bude pro vašeho broučka nejen jednodušší ale také zábavnější.

Další skvělé tipy, jak udržet vaši domácnost uklizenou, najdete v našem článku 10 rad, jak se při úklidu moc nepředřít.

Přidat komentář