Plzeňský fotbalista Cadu se raduje z gólu v osmifinále českého poháru s Olomoucí. | foto: ČTK

Plzeň je ve čtvrtfinále, Budějovice v poháru vyřadil vlastenec trenérova syna

  • 19
Plzeňští fotbalisté postupují do čtvrtfinále domácího poháru. Na stadionu olomoucké Sigmy sice brzy prohrávali, skóre však dvěma slepenými góly otočili a po změně stran přidali třetí branku – na vítězství 3:1 měl velký podíl Pavel Šulc, který se prosadil dvakrát. Dál přes České Budějovice prošel díky výhře 2:1 také Jablonec, rozhodl o tom vlastenec Matouše Nikla, syna trenéra domácích.

Olomouc šla do vedení už v sedmé minutě, po akci Zmrzlého otevřel skóre kapitán Breite, jenž přízemní střelou zpoza pokutového území překonal osmnáctiletého brankáře Baiera. Jenže náskok jí dlouho nevydržel. Nejdřív se trefil Cadu, vzápětí Šulc a Viktoria během chvilky upravila stav na 2:1.

Domácí cítili naději na úspěch, protože hostům scházeli Staněk, Chorý, Jirka a Dweh, kteří si plní povinnosti v národních týmech. Ale šanci nevyužili.

Koubek si cenil postupu bez reprezentantů: Jsme rozsekaní jako nudle

Navzdory pozoruhodnému rozhodnutí organizátorů sehrát zápas v reprezentační přestávce v pracovní den od 15 hodin (fotbal údajně ustoupil hokejovému utkání Mory se Spartou od 18:00) si na tribuny našly cestu přes čtyři tisíce diváků, kteří po změně stran viděli už jen jeden gól.

Nebyl z kopačky domácího Juliše, jenž nepotrestal chybu v plzeňské rozehrávce a sám před Baierem napálil tyčku. Do té se trefil i hostující Sýkora a tak se radoval až Šulc, který dvacet minut před koncem utekl Zmrzlému a podruhé překonal Digaňu.

Momentka ze zápasu Dynamo České Budějovice - FK Jablonec

Jablonecké mužstvo v Českých Budějovicích poslal do vedení ve 38. minutě Kratochvíl proměněnou penaltou. Hned za tři minuty dokázal odpovědět Osmančík po Adediranově přihrávce.

Zápas rozhodl v 57. minutě smolným vlastním gólem Matouš Nikl, od jehož nohy se odrazil míč do sítě po zákroku brankáře Janáčka. Jihočeši, kteří jsou v nejvyšší soutěži na posledním místě, prohráli pátý soutěžní duel po sobě.

Do čtvrtfinále už dříve postoupily Sparta, Zlín, Liberec a druholigová Dukla. Obhájce trofeje Slavia hraje osmifinále až 6. prosince v Hradci Králové.

SK Dynamo Č. Budějovice - FK Jablonec 1:2 (1:1)

Branky: 41. Osmančík - 38. Kratochvíl, 57. Nikl. Rozhodčí: Pechanec – Hrabovský, Mokrusch. ŽK:31. Adediran, 85. Hubínek - 29. Tekijaški, 35. Čanturišvili, 50. Alégue. Diváci: 712.

SK Dynamo Č. Budějovice Janáček – Havel /K/, Králik, Nikl – Dejanović (67. Sladký), Čermák, Hubínek, Osmančík (83. Skalák) – Hellebrand, Adediran (79. Gantogtoch), Suchan (67. Alli)

FK Jablonec Fendrich – Štěpánek, Tekijaški, Hurtado, Polidar – Martinec – Pleštil (68. Hübschman), Kratochvíl /K/, Alégue (82. Slávik), Čanturišvili (90+1. Nykrín) – Krulich (82. Chramosta)

Přejít na on-line reportáž

,

EURO 2024: Los skupin, program zápasů, stadiony

Fotbalové EURO 2024 se bude hrát od 14. června do 14. července 2024 v deseti neměckých městech. Čtyřiadvacet účastníků bude rozděleno do šesti čtyřčlenných skupin. Čeští fotbalisté se v základní skupině střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.

Česko - Portugalsko, Česko - Gruzie, Česko - Turecko