BK MLADA BOLESLAV
16. 11. 2023 | Tomáš Taybner, Tomáš Taybner, foto: Martin Voltr

Juniorka Bruslařů v Hradci vyválčila dva body, nechybělo však mnoho ke třem

23., čtvrtek 16. 11. 2023
Hr. Králové - Ml. Boleslav MHK - MBL
M l. B o l. – Junioři v Hradci po inkasované brance okamžitě odpověděli a postupně převzali iniciativu v utkání 23. kola DHL extraligy juniorů před třetím dějstvím vedli již 5:1. Královéhradečtí však dokázali v poslední periodě umazat čtyřbrankovou ztrátu, rozhodovat proto musely nájezdy. V nich byli Bruslaři úspěšnější a bonusový bod už si vzít nenechali. Z nepovedené dvacetiminutovky se ale budou muset poučit, aby se podobný výpadek už neopakoval. Doufejme, že jim ztracený bod nebude v konečném zúčtování chybět, pro tuto chvíli se junioři díky lepší vzájemné bilanci vrátili před Liberec, oproti kterému mají lepší rozdíl ve skóre.
Hr. Králové: Mrázek (od 30. Tuček) – Černý, Havlíček, Aschenbrenner J., Pavelka, Fiala, Bezpalec, Pavič – Novotný A., Beneš Mi., Beneš Ma. – Prášek, Hora T., Dommers – Mach, Matašovský (C), Jón – Vencl (A), Zámečník, Hrdlička
Ml. Boleslav: Hora D. – Vlasák A., Kubíček, Moravec (A), Sypecký, Hrouda (C), Průšek – Kučera, Zvagulis, Gardoň – Půček, Malínek, Polák (A) – Hurt, Hruška, Teplý – Šindelář, Šachl, Vojáček – Vítek
Branky a nahrávky: 9. A. Novotný (Bezpalec, Mi. Beneš), 41. Ma. Beneš (Mi. Beneš, Prášek), 46. Dommers, 55. Pavič (Dommers), 59. A. Novotný (Š. Černý) – 10. M. Vojáček (Šindelář, Vítek), 14. Kučera (Malínek, A. Vlasák), 17. Polák (Malínek, T. Moravec), 30. Kučera (Gardoň), 31. Polák (Malínek). Rozhodčí: Micka, Zeliska – Kotlík, Hlinka. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 45:21. Průběh utkání: 1:0, 1:5, 5:5, 5:6.

Komentář

Čtvrtý a poslední vzájemný duel mezi Boleslaví a Hradcem Králové v rámci základní části hostila ČPP Aréna. To, co se povedlo ve všech třech předchozích střetnutích, ve čtvrtek 16. listopadu provedli hokejisté Mountfieldu. Právě oni se v utkání ujali vedení, když v polovině 9. minuty po krásné akci skóroval talentovaný Adam Novotný. Už za 66 sekund ale přišla odpověď z hole Bruslaře. Tu měl na svědomí Matěj Vojáček, který úspěšně zakončil kombinaci své formace - 1:1.

Následně byl vyloučen mladoboleslavský Kučera, jenže Mountfield svou početní převahu nezužitkoval, navíc fauloval Lotyš Dommers. Za to červenobílé stihl brzký trest, když se právě Janu Kučerovi po návratu z trestné lavice podařilo obrátit skóre. V 17. minutě navíc po rychlé akci předložil Malínek přihrávku na hůl Vojtěcha Poláka a ten jako obvykle nezklamal. Do druhé periody si proto Bruslaři odnášeli dvoubrankový náskok.

Ten si hokejisté v zelených barvách důsledně strážili a krátce před polovinou utkání se jim povedlo navýšit. Gardoň přihrávkou z kruhu vybídl Jana Kučeru a ten ranou ze slotu upravil na 1:4. Navíc z branky vyhnal Mrázka a ten přepustil místo Tučkovi. Oba gólmani podobnou situaci zažili i při prvním duelu s Bruslaři, tehdy ale zápas startoval právě Tuček. Stejně jako v uvedeném utkání ale změna v brankovišti nebyla nic platná. Už za minutu po čtvrtém úderu přišel hned pátý. Přečíslení dvou proti jednomu řešil Malínek další nabídkou pro Vojtěcha Poláka a ten se ani podruhé nezmýlil.

Start třetího dějství ale naše juniory nezastihl v dobrém rozpoložení. Už během první půl minutky totiž bratrskou spolupráci Benešů zakončil Matěj Beneš a jiskra naděje byla na světě. Akcie Východočechů narostly hned záhy, neboť se Bruslařům nepodařilo využít přesilovku. Sběh okolností pro královéhradecké hráče tak poskytl příležitost na další snížení. Na 3:5 snížil ve 46. minutě lotyšský útočník Valdis Dommers a drama bylo na světě.

Bruslaři potom nabídli domácímu celku další početní převahu, ta ale naštěstí pro naše barvy zůstala znovu bez trestu. V 55. minutě ale už nedokázali zabránit tomu, aby kontaktní trefu přidal obránce David Pavič - 4:5. Mladoboleslavští se ani tentokrát nepoučili a byl z toho další dvouminutový trest za vražení na hrazení. Mountfield si vzal oddechový čas, odvolal brankáře a pohroma byla dokonána. V čase 58:13 nahodil Adam Novotný kotouč na branku a ten skončil v síti - 5:5.

V prodloužení branka nepadla a o držiteli bonusového bodu tak musely rozhodnout nájezdy. V nich už ale domácí hráči, které musela jízda za vyrovnáním nabudit, nedokázali ani na čtyři pokusy překonat mladoboleslavského Horu. Za Bruslaře naopak skórovali David Šindelář s Vojtěchem Malínkem a dva body tak připadly zelenobílým. Ti tak alespoň minimalizovali ztrátu, kterou jim nepovedená třetí perioda přinesla. I přes ztracený bod navíc poskočili zpět na první místo tabulky před Liberec.

Ohlasy trenérů

Martin Vágner: Ze zápasu mám velmi smíšené pocity. Docela se nám povedl vstup, vedli jsme 1:0. Přišlo mi, že jsme po celou dobu hráli my a soupeř dával góly. Udělali jsme individuální chyby, které soupeř pětkrát potrestal. Na druhou stranu se kluci nevzdali a bojovali až do poslední chvíle, z čehož mám radost. Podle průběhu zápasu, jak to vypadalo, asi nikdo úplně nedoufal, že získáme alespoň bod. Klobouk dolů před kluky, že se do něj vrátili.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.