Dnes Neděle - oblacno 20°C
Zítra Pondělí - skorojasno 23°C
Neděle 12. 5. 2024
Svátek má Pankrác
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Byznys

Jeden z nejcitovanějších ekonomů na světě působí na Univerzitě Karlově

Pro Univerzitu Karlovu jde o další velký úspěch v oblasti vědy. Prorektor pro vědeckou a tvůrčí činnost profesor Ladislav Krištoufek byl dle žebříčku vysoce citovaných vědců (Clarivate Highly Cited Researchers) v kategorii Economics and Business označen jako jeden z pouhých 86 vysoce citovaných ekonomů na světě. 

Profesor Ladislav Krištoufek obhájil toto významné vědecké ohodnocení již podruhé. To, že patří mezi špičky ve svém oboru, vyplývá také z faktu, že jde o jediného takto úspěšného ekonoma ve střední a východní Evropě. Vysoce citované vědce v oblasti ekonomie a byznysu dle společnosti Clarivate, která je známá primárně za databázi Web of Science, ale nemají např. ani v Rakousku, Belgii, Španělsku či Portugalsku. Německo má v žebříčku pouze dva takové ekonomy, Francie pak jednoho.

„Je to pro mě velká pocta. Vážím si umístění v žebříčku o to víc, že celkový počet nejvíce citovaných vědců v České republice letos v hodnocení klesl na sedm, ve společenskovědním výzkumu zůstávám jediný,“ uvedl Ladislav Krištoufek, který se odborně zabývá oblastí kryptoaktiv a kryptoměn, dále pak širokou paletou primárně finančních a energetických témat. 


Autor: Cen

Divadlo Gong nabízí své prostory k pronájmu

29. dubna 2024 v 09:13

Vysočanské Divadlo Gong – kulturní a vzdělávací společenské centrum Prahy 9 – je příspěvkovou organizaci deváté městské části. Nabízí návštěvníkům nejen představení divadelních souborů z Prahy a okolí, ale i hudební vystoupení různých žánrů včetně pravidelných jazzových...

Tesco spustilo kampaň Žijeme hokejem

27. dubna 2024 v 06:58

Tesco, oficiální sponzor Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024, spouští očekávanou kampaň spojující svět hokeje se světem maloobchodu. Pod sloganem „Žijeme hokejem“ nabízí zákazníkům šanci stát se součástí velkého hokejového dobrodružství.  

Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT si zvolila děkana

25. dubna 2024 v 06:17

Akademický senát Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT zvolil 23. dubna kandidáta na děkana FBMI. V tajném hlasování byl jednomyslně zvolen na funkční období 2024–2028 staronový děkan FBMI prof. MUDr. Jozef Rosina, Ph.D., MBA.

Hledáte práci? Praha 4 ji nabízí na radnici i ve školách a školkách

22. dubna 2024 v 10:42

Radnice hledá zaměstnance na úřad MČ Praha 4, tak i ve zřizovaných školách a mateřských školách.

Společnost pro rozvoj veřejného osvětlení pořádala v Praze konferenci

21. dubna 2024 v 09:10

V kongresovém Top Hotelu Praha se ve dnech 18. a 19. dubna konala 62. konference Společnosti pro rozvoj veřejného osvětlení. Tématem akce bylo ekologické, hospodárné a bezpečné veřejné osvětlení. Generálním partnerem konference byla městská společnost Technologie hlavního města Prahy. „Děkujeme za...

Další články
Nahoru