Vloni byl Říha ve Zlíně za hvězdu, teď však dostal od Beranů padáka

Přidat na Seznam.cz

Sice se v loňské sezoně nepovedlo Zlínu vrátit do extraligy, přesto bylo vedení i fanoušci Beranů nadšení z práce, kterou odvedl trenér Miloš Říha. Ročník 2022/23 začal Zlín hrůzostrašně, od začátku se pohyboval na spodku tabulky. Vedení Beranů odvolalo trenéra Rostislava Vlacha a angažovalo právě Říhu. Následovalo stoupání tabulkou, v následném play-off si zlínští hokejisté poradili se všemi soupeři, až narazilo v baráži. Jágrovo Kladno bylo nad zlínské síly.

Ve Zlíně věřili, že tentokrát si tým už od začátku povede s bravurou, nebo-li bude se pohybovat na předních místech tabulky, nejlépe na první příčce. Jenže opět přišlo tápání, které sice není tak ostudné jako vloni, přesto si zlínské vedení opět vyhodnotilo, že je čas na trenérskou změnu. Výkony, kterými se mužstvo v dosavadním průběhu sezóny prezentovalo, nenaplňovaly očekávání vedení klubu, a proto jsme se rozhodli dát týmu nový impuls. Milošovi, Petrovi a Oldovi bychom však chtěli poděkovat za odvedenou práci a popřát jen to nejlepší do budoucna, okomentoval proběhlé změny generální manažer Jan Pravda.

Vedle Říhy končí i jeho asistenti Petr Leška a Oldřich Horák. K šestému týmu druhé nejvyšší soutěže přichází dvojice Jan Srdínko se Zdeňkem Sedlákem. Druhý jmenovaný už v loňské sezoně dělal Říhovi asistenta. „Událo se to poměrně rychle, po včerejším utkání v Třebíči. Vedení se domluvilo, že dojde ke změně a já se přesunul od juniorského týmu k Áčku. Ani nebyl čas se rozmýšlet, ráno jsme se sešli, řekli si pár věcí. Proběhl trénink, kluci makali perfektně. Chystáme se na zítřejší zápas,“ uvedl Srdínko, který dříve oblékal zlínský dres.

Nové trenéry čeká hned na začátek těžká „šichta“, o víkendu se střetnou ve valašském derby se Vsetínem, které už je teď vyprodané. „Bude to svátek hokeje, zážitek pro hráče i fanoušky. V regionu je to v podstatě kulturní událost. Je to něco neskutečného, ta atmosféra, kulisa. Moc se těším. Pro mě jako trenéra to je výborná zkušenost. Uděláme všechno pro to, abychom byli úspěšní,“ dodává nový kouč Zlína.

Zdroj: redakce, beranizlin.cz