Zapálil přítelkyni a svrhl ji z útesu. Dívku pět minut zaživa sžíraly plameny. Obžalovaný mladík se brání obhajobou, že se dívka zapálila sama

Přidat na Seznam.cz

Itálie – Nejprve ji omráčil, pak ji zaživa spálil a její tělo hodil do rokle. Dvacetiletý mladík jménem Pietro Morreale byl shledán vinným z vraždy své sedmnáctileté přítelkyně Roberty Siragusy. V první instanci dostal doživotní trest, píší deníky Corriere Della Sera a Nano Press.

Mladíkův obhájce před soudem přednesl obhajobu a dovolával se druhé šance pro svého klienta. Dívka se údajně upálila sama při hádce s obžalovaným. A ten ji údajně hodil do příkopu, když ji ještě obklopovaly plameny, nikoliv z krutosti, ale aby splnil její přání: zemřít na místě, které pro ni bylo důležité, neboť tam společně chodili ven.

Obhajoba, kterou italští žalobci označili za šokující a která uráží zdravý rozum i památku oběti, je navíc v rozporu s obrovským množstvím důkazů, které policisté shromáždili: od 33 násilných epizod, kterých se mladík dopustil vůči své přítelkyni během několika měsíců jejich vztahu, přes video natočené bezpečnostní kamerou, která zachytila hořící mrtvolu a Pietrovo auto kousek od ní, přes klíče a Robertinu krev nalezené poblíž sportovního hřiště, kde bylo tělo zapáleno, až po krvavé skvrny objevené v autě dvacetileté Roberty.

Agónie Roberty Siragusy, zavražděné v noci 23. ledna před třemi lety byly natočeny videokamerou a nalezeny karabiniéry. Video bylo odvysíláno za zavřenými dveřmi, v soudní síni budovy soudu Termini Imerese, kde se konal proces prvního stupně, během důkazního incidentu.

Záběry vypovídají o tom, že dívku pět minut zaživa sžíraly plameny. Pietro byl údajně svědkem scény ve svém autě, poté naložil tělo a odvezl ho do svahu.

Zdroj: Corriere Della Sera,