Wallace předvedl devítku snů a vede. Stíhají jej Fleetwood a Hovland

DP World Tour
Wallace předvedl devítku snů a vede. Stíhají jej Fleetwood a Hovland

Neuvěřitelnou druhou devítku ve třetím kole DP World Tour Championship vysekl Matt Wallace a po devíti birdie v řadě se ujal vedení! Ve finále to ale bude mít nesmírně těžké, jen ránu ztrácí Tommy Fleetwood a Viktor Hovland. 


Jen dvě rány pod par zahrál dosavadní lídr DP World Tour Championship Nicolai Hojgaard a o první pozici přišel. Do finále půjde z děleného pátého místa se ztrátou tří ran. Ve společném flightu dokázali zabrat Rory McIlroy a Matt Fitzpatrick.

Vítěz letošního pořadí Race to Dubai nechyboval, nasázel pět birdie, přidal eagle na osmnáctce a vyšvihl se na dělené devatenácté místo. Fitzpatrick trefil šest birdie, jedinou chybu udělal na devítce a je jen o ránu za svým slavnějším spoluhráčem z nedávného Ryder Cupu.

Čelo je ale jinde. Tři birdie na každé devítce zaznamenal Viktor Hovland a s -15 půjde do finále v předposledním flightu společně s Dánem Jeffem Wintherem. Poslední flight čeká na Tommyho Fleetwooda, jenž sice hned dvakrát zachyboval, ale kromě jednoho eaglu přidal i šest birdie. 

Obě hvězdy z letošního Ryder Cupu ale jen přihlíželi naprosto fantastické podívané v podání Matta Wallace. 87. hráč světa od druhého kola nechyboval a po třech birdie na úvodní devítce rozehrál geniální partii.

Ta skončila devíti birdie na druhé devítce, díky kterým se Wallace zapsal do historie DP World Tour a zároveň se na posledním turnaji ujal vedení.