Malý Štěpánek z Básníků vyrostl a na kontě mu přibyla spousta rolí. Takhle 20letý Filip Antonio vypadá dnes

Malý Štěpánek z Básníků vyrostl a na kontě mu přibyla spousta rolí. Takhle 20letý Filip Antonio vypadá dnes
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jak básníci čekají na zázrak, Přání k mání, Hvězdy nad hlavou a Špunti na cestě, to jsou příležitosti, při nichž jste mohli spatřit vycházející hvězdu Filipa Antonia. Roztomilý klouček vyrostl a letos oslavil 20 let. Pochází z rodiny, kde mají talentu na rozdávání. Na herectví se dal i jeho bráška.

Talentovaný mladík má kariéru slibně rozjetou

V české komedii Jak básníci čekají na zázrak z roku 2016, která coby poslední díl navázala na „básnickou“ sérii režiséra Dušana Kleina a scenáristy Ladislava Pecháčka, si zahrála také roztomilá dětská hvězda Filip Antonio. Chlapec zde ztvárnil synka hlavního hrdiny Štěpána Šafránka v podání Pavla Kříže. Herecké i hudební vlohy projevoval už v raném dětství, ostatně není divu. Pochází koneckonců z umělecké rodiny, jeho maminkou je operetní pěvkyně a herečka Dita Hořínková.

Takhle dnes vypadá. Filip Antonio s maminkou Ditou na premiéře muzikálu Anděl Páně
Takhle dnes vypadá. Filip Antonio s maminkou Ditou na premiéře muzikálu Anděl Páně | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Bylo mu pouhých osmnáct měsíců, když se objevil v seriálu Bazén (2005), o dva roky později následovala rolička ve Velmi křehkých vztazích. Další příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat, na mladíkově kontě přibyla celá řada seriálů i úspěšných filmů. Z těch nejznámějších zmiňme např. seriály Přešlapy (2010), Vyprávěj (2012–2013), Helena (2012–2013), První republika (2014), Linka (2019), Hvězdy nad hlavou (2021), Špunti na cestě (2022) a nejnověji Sex O’Clock (2023).

Co se filmů týče, určitě si na sympatického kloučka vzpomenete z komedií, pohádek a rodinných snímků, ba i historických dramat. Vedle už zmíněných Básníků si zahrál např. ve filmech Ve stínu (2012), Duch nad zlato (2013), Špunti na vodě (2017), Přání k mání (2017), Rašín (2018) nebo Jan Žižka (2022). Jak šel čas, rozkošný klučík pochopitelně vyrostl v pohledného mladého muže, který se však neomezuje pouze na televizi. Účinkuje také v divadle, aktuálně např. v inscenacích Branický zázrak v Divadle Na Fidlovačce nebo v Doktoru Faustovi v Divadle Na Maninách.

Filipovi šlape na paty úspěšný mladší bráška

Letos v září oslavil Filip Antonio krásných dvacet let. Jeho herecká dráha nadále vzkvétá a zřejmě zapůsobila i na jeho mladšího bratra Viktora (znát ho můžete mj. ze seriálu Špunti na cestě), který se rozhodl jít stejnou cestou a sám už je velice úspěšný. Vlastně jsou oba natolik dobří, že na sebe čas od času vzájemně žárlí.

S maminkou a mladším bratrem Viktorem
S maminkou a mladším bratrem Viktorem | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

„Brácha je jako herec totiž zatraceně dobrej! A čím je starší, tím to bude nejspíš horší, budeme si víc konkurovat,“ prozradil Filip v rozhovoru pro web Novinky.cz. „Minimálně jednou už jsem to pocítil. Šli jsme na casting Netflixu, měl to být hororový seriál, takže po nás chtěli, abychom křičeli hrůzou a podobně. Bráchovi to šlo výborně a tu roli na rozdíl ode mě dostal. Taky dabování mu jde skvěle.“

Filipovi ale zase jde zpěv a hraní na klavír. Byl nejmladším účastníkem kurzů mladých klavíristů v Písku, koncertoval s Kühnovým dětským sborem a s maminkou také vydal CD hravých dětských písniček.