BK MLADA BOLESLAV
18. 11. 2023 | Vojtěch Červený

Dorostenci nezvládli utkání s Kladnem, prohráli v prodloužení

19., sobota 18. 11. 2023
Ml. Boleslav - Kladno MBL - KLA
M l. B o l. – Během 19. kola Extraligy dorostenců vyzvali Bruslaři na svém ledě kladenské Rytíře. V utkání dokonce vedli, ale utkání se jim nepodařilo překlopit plně na svoji stranu a po brance Karla Müllera berou z utkání pouze bod, se jsou Slávii tak na děleném druhém místě.
Ml. Boleslav: F. Kovář (Sklenička) – Doležel, T. Čermák, Kříž, D. Kovář (A), Hora, R. Šilhavý – Ždanov, Vasiak, K. Hájek – Kristek (C), Fink, Hanyš (A) – Kurka, F. Matějka, Churáček – O. Hrouda, I. Maxin
Kladno: D. Šrámek (Weber) – Borkovec, Hausner, Dörfl, Krása (A), Háž, Müller – Pytlík (C), Rambousek, Klempíř – Polášek, Kulich, D. Beran I (A) – B. Novák, V. Trojna, Valuš – Burger, Pěch.
Branky a nahrávky: 9. I. Maxin (F. Matějka) – 15. Valuš (B. Novák, Dörfl), 62. Müller (D. Beran I). Rozhodčí: Folk – Boček, Zahradníček. Vyloučení: 7:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 93. Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 1:2.

Komentář

Utkání odstartovalo sérií tří velkých možností Rytířů, už po pár sekundách hry mohli využít zaváhání mezi Kováře a zakončit do prázdné branky, na poslední chvíli předvedl jeden z obránců vynikající zákrok, kterým znemožnil jednomu z hostů zakončit do odkryté klece. I v další velké šanci se objevil tým Jaromíra Jágra, po nenápadné střele zvonila za brankářem Kovářem tyč. V další šanci už se musel činit brankář František Kovář, jenž se přesunul proti pokusu z předbrankového pokusu a úspěšně jej ukryl ve své výstroji. Přes to vše to byl o necelou minutu později tým Bruslařů, kdo se radoval z první branky v utkání, Imrich Maxin dostal přihrávku od Filipa Matějky a překonal kladenského brankáře Daniela Šrámka. Svůj náskok mohli Mladoboleslavští navýšit v oslabení díky rychlým nohám a pohotovému napadání Sviatoslava Vasiaka, ale na Šrámka si nepřišli. Další akce už brankou skončila, nicméně v síti Mladé Boleslavi, Barnabášem Novákem s Davidem Dörflem a Janem Valuškem sehráli pohlednou kombinaci a na jejím konci byl poslední jmenovaný, jemuž nic nebránilo v tom, aby překonal Kováře. V samém závěru první části mohli býti pro domácí ještě hůř, přihrávku do mezikruží dostal jeden z Kladenských, jemuž se podařilo vystřelit z první, avšak proti jeho zakončení předvedl František Kovář excelentní zákrok. Další šance, další úžasný zákrok mladoboleslavského brankáře Kováře, jeho přesunem proti krosové přihrávce se mu podařilo zneškodnit vytěsnit do ochranné sítě velmi nebezpečný pokus jednoho z hostů. Ale ani Daniel Šrámek se nenechal zahambit, proti samostatnému úniku Matějky zkušeně máchl lapačkou a ukryl v ní puk. V závěru třetí třetiny byla k vidění asi největší příležitost, jenž mohla rozhodnout celý zápas, nádhernou křižnou přihrávku přes celou osu hřiště dostal na hůl jeden z Bruslařů, ale proti jeho pohotové střele předvedl Šrámek famózní přesun, jímž zápas poslal do prodloužení. V jeho průběhu se ve větších šancích objevili hráči Mladé Boleslavi, avšak po milimetrové střele kladenského Karla Müllera z výjezdu podél pravého mantinelu bylo rozhodnuto o tom, že si Kladenští odvezou bod navíc.

Ohlasy trenérů

Martin Škaloud: Těžko hledám slova. V úterý jsme předvedli velmi slušný výkon na Slávii, ale ani v jednom z domácích zápasů jsme na to nedokázali navázat. Výsledkem je jeden bod z šesti možných, což považuji za velkou ostudu. Naší povinností je teď návrat k tvrdé práci, abychom mohli kormidlo otočit zpět na vítěznou vlnu.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.