Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hvězdy klasiky zazáří na koncertě v jabloneckém městském divadle

Mimořádný zážitek slibuje koncert s názvem Hvězdy klasiky, který zazní v Městském divadle v Jablonci nad Nisou 30. listopadu od 19 hodin. Těšit se mohou posluchači nad vystoupení Filharmonie Hradec Králové a mimořádné výkony skvělých sólistů.

Sopranistka Kateřina Kněžíková, jedna z nejperspektivnějších pěvkyní mladé generace a tenor Dušan Růžička zazpívají ty nejlepší české a světové operní árie. Zazní árie z Wagnerových Mistrů pěvců norimberských, Bizetovy Carmen, Pucciniho Toscy, Smetanovy Prodané nevěsty, Dvořákovy Rusalky a Jakobína, Čajkovského Pikové dámy a mnohé další.

Hvězdný program doprovodí hvězdné těleso. Příznivci vážné hudby se tedy mohou těšit na Filharmonii Hradec Králové a dirigenta Norberta Baxu. Hudebníky na hoboj doprovodí přední český hobojista Vilém Veverka. Na jednou jevišti se tak sejdou špičkoví protagonisté.

Sopranistka Kateřina Kněžíková je jednou z nejperspektivnějších pěvkyní mladé generace, která se vedle opery stále častěji věnuje koncertnímu repertoáru, ve kterém dosahuje úspěchů nejen doma, ale převážně v zahraničí.

Tenorista Dušan Růžička je stálým členem souboru Divadla F. X. Šaldy v Liberci. Při své koncertní činnosti vystupoval na hudebních festivalech s Hradeckou filharmonií, spolupracoval s Píseckým komorním orchestrem, Capelou Regia, Pardubickou komorní filharmonií, Karlovarským symfonickým orchestrem. Hostuje v Národním divadle v Praze i Brně.

Vilém Veverka patří k nejrespektovanějším českým interpretům. Jeho profesní rozvoj podstatně obohatilo i dvouleté působení v Berlínské filharmonii. 

Filharmonie Hradec Králové vystoupila na pódiích významných koncertních síní Evropy (Grosser Musikvereinssaal ve Vídni, Gewandhaus v Lipsku, Victoria Hall v Ženevě, Queen Elizabeth Hall v Antverpách, Tonhalle v Düsseldorfu, Neue Flora v Hamburku, KKL v Luzernu aj.), účinkovala v Belgii, Francii, Itálii, Německu, Nizozemí, Polsku, Rakousku, Španělsku a švýcarském Murtenu.

Vstupenky jsou v předprodeji na webu divadla anebo na portále evstupenka.cz

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městské divadlo Jablonec nad Nisou

Štítky koncert, Hvězdy klasiky, Městské divadlo Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hvězdy klasiky zazáří na koncertě v jabloneckém městském divadle  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.