Mostecké házenkářky po remíze s francouzským týmeme Chambray Touraine.

Mostecké házenkářky po remíze s francouzským týmeme Chambray Touraine. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Mostecké házenkářky v odvetě z Chambray uhrály remízu, do Evropské ligy neprošly

  • 0
Házenkářky Mostu uhrály v domácí odvetě 3. předkola Evropské ligy remízu 27:27 s francouzským týmem Chambray Touraine, ale po předchozí vysoké porážce 20:33 do skupinové fáze nepostoupily. České vicemistryně daly první tři góly zápasu, ale soupeř větší trhák nedovolil, naopak v závěru musel dotahovat domácí tým a alespoň nerozhodný výsledek mu zajistila v poslední chvíli Tereza Eksteinová. Se šesti góly byla nejlepší střelkyní zápasu Natálie Kuxová.

Baník v prvním poločase o brzký náskok přišel, protože aktuálně pátý tým francouzské ligy kontroval čtyřbrankovou šňůrou. Severočeškám se povedlo odskočit na tříbrankový rozdíl ještě jednou, ale na přestávku šly jen s nejtěsnějším náskokem.

Eszter Ogobovszky z Mostu bojuje s přesilou v utkání s francouzským týmem Chambray Touraine.

Většinu druhého poločasu naopak musely dotahovat, a to až čtyřbrankovou ztrátu (19:23). V poslední minutě se o vyrovnání postaraly shodně třetími góly v utkání Valerie Smetková a Eksteinová.

Evropská ligy házenkářek - odveta 3. předkola:

Most - Chambray Touraine (Fr.) 27:27 (14:13)
Nejvíce branek:
Kuxová 6/3, Stříšková 5, Ogonovszká, Eksteinová a Smetková po 3 - Mielkeová-Offendalová 5, Puleriová 4/2, Danielssonová a Le Douxová po 3, Houetteová 3/1. První zápas 20:33, postoupilo Chambray Touraine.