BK MLADA BOLESLAV
18. 11. 2023 | Tomáš Taybner, Tomáš Taybner, foto: Ronald Hansel

Junioři s Plzní prohráli gólem z 58. minuty

24., sobota 18. 11. 2023
Ml. Boleslav - Plzeň MBL - PLZ
M l. B o l. – Junioři po divočině v Hradci potřebovali na domácím ledě vyrovnat, protože čelo západní skupiny v DHL extralize juniorů je nesmírně vyrovnané. Plzeňská Škodovka ale ve ŠKOENERGO Aréně vždy byla o krok napřed. Bruslařům se sice dvakrát podařilo ztrátu umazat, na třetí pokus už to ale nezvládli a končí bez bodů. O ty další budou v příštím týdnu bojovat na ledě Sparty, v sobotu pak při derby v Liberci.
Ml. Boleslav: Forst – Vlasák A., Kubíček, Moravec (A), Sypecký, Hrouda (C), Průšek – Zvagulis, Kučera, Gardoň – Malínek (A), Půček, Polák – Hurt, Hruška, Teplý – Šindelář, Šachl, Vojáček – Vítek
Plzeň: Lokajíček – Hodinář, Dolhý (C), Skok, Houdek (A), Čančura, Cícha, Prošek – Pešek, Soukup, Matějka – Mazanec (A), Koubek, Hála – Řehoř, Tchaliov, Sabiniok – Pittr, Beran
Branky a nahrávky: 10. Hurt (Půček, Zvagulis), 34. Kučera (Hruška, Malínek) – 7. Čančura (Koubek, Mazanec), 33. Pešek (Hodinář), 58. Mazanec (Skok, Dolhý), 59. Hála (Soukup). Rozhodčí: Bernat, Borecký – Jiruška, Landsmann. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 127. Střely na branku: 35:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.

Komentář

Hned první sekundy zápasu daly vzpomenout na první vzájemné utkání ve ŠKOENERGO Aréně, které bylo mimořádně vyhrocené. Olej do ohně přilil už po úvodním buly Sypecký, jenž si ve středním pásmu rychle našel Peška a čistým stromem ho poslal k ledu. Škodovka byla nicméně na startu utkání aktivnějším týmem a hosté díky tomu udeřili jako první. Z modré čáry vyslal v 7. minutě obránce Marek Čančura kotouč na branku, ten proletěl hradbou těl před Forstem a skončil v síti.

Na začátku 9. minuty se nedovoleným zákrokem provinil hostující Houdek a Bruslaři si zahráli přesilovku. Středočeši strávili takřka celou dvouminutovku v útočném pásmu a přesně v čase 10:10 vyrovnali. Půčkovu střelu z pravé strany totiž Lokajíček vyrazil před sebe přímo na hůl Jana Hurta a ten přidal svůj osmý gól sezony. Stejný hráč mohl přidat také devátý zářez. Ve 20. minutě se totiž ujal exekuce trestného střílení po faulu na svou osobu a Lokajíčka se mu podařilo překonat. Bylo to však až poté, co mu při pokusu zakončit sjel kotouč z hole. Brankář se podle všeho kotouče nedotkl, ale rozhodčí hned na to rozpažil, protože akci považoval za ukončenou.

V prostředním dějství zahrozili Západočeši při vlastním oslabení, jenže zakončení Řehoře z přečíslení mířilo do hrudi připraveného Forsta. Ve 28. minutě vysunul Tchaliov spoluhráče Peška, ale ani tentokrát se domácího brankáře překonat nepodařilo. Čtyři minuty nato už ale hosté slavili a byl to právě Ondřej Pešek. Ten si kotouč za modrou čarou navedl na osu hřiště a vyslal svižnou ze zápěstí do Forstova protipohybu - 2:1.

Uběhlo 58 vteřin a Bruslařům se opět podařilo srovnat krok. Naprosto zbytečné Mazancovo vyloučení hned po 15 sekundách potrestal Jan Kučera. Ten z pozice před Lokajíčkem dorazil volný kotouč poté, co jej hostující brankář neudržel při prvotní ráně Malínka ani při dorážce Hrušky. To všechno ale mohlo být k ničemu, kdyby rána Soukupa z pravé strany neskončila na tyčce boleslavské branky. Tentokrát se na Bruslaře usmálo štěstí.

Třetí třetina za stavu 2:2 plynula hodně dlouho, bylo zřejmé, že nikdo nechce chybovat. Malé zaváhání ale nakonec přišlo, bohužel na mladoboleslavské straně. Za krátké držení protihráče byl na konci 56. minuty vyloučen Malínek a to se Bruslařům stalo osudným. Pět sekund před jeho návratem se totiž Skokova rána, která vůbec nemířila na branku, odrazila o rukavici Aleše Mazance a kotouč skončil v síti. Při hře bez brankáře ještě potvrdil plzeňské vítězství Daniel Hála - 2:4.

Bruslaři tak po 24. kole spadli zpět na druhé místo tabulky za Liberec a příští týden je čeká náročný venkovní dvojboj - ve čtvrtek nastoupí na ledě páté Sparty a v sobotu v derby vyzvou Bílé Tygry. Doma se naši junioři opět představí 30. listopadu, kdy v rámci předposledního kola základní části hostí karlovarskou Energii.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský: Z naší strany ten výkon měl k ideálu daleko. To, že jsme takhle na na konci dostali rozhodující gól, bylo vyústěním celého výkonu v zápasu i celé naší hry. Stav 3:2, pak bohužel ještě gól do prázdné, vypovídá o tom výkonu.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.