Sleduj nás

První zápas muže proti ženě v Česku! Chci ukázat, že i my patříme na tyto akce, říká bojovník za změnu pohlaví

První zápas muže proti ženě v Česku! Chci ukázat, že i my patříme na tyto akce, říká bojovník za změnu pohlavíFoto: RedFace

Česko se dočká premiérového zápasu ženy s osobou, která ještě nedávno bývala mužem.

Organizace RedFace na své sobotní tiskové konferenci odkryla karty. Například Íránský Hulk do Česka přiletí 28. listopadu a jedním z hlavních taháků prosincového galavečera bude duel mezi Petrem Kunštárem a Králem z Berouna. Tady ovšem novinky nekončí.

Mimo tyto zápasy se diváci dočkají minimálně jednoho překvapení, které na české scéně ještě vážně nikdo neviděl. Do klece se proti sobě postaví žena a muž (resp. bývalý muž a nynější žena, která si na svou proměnu stále zvyká). Diváci ji zatím příliš neznají, a proto se jim také stručně představila.


„Ahoj, já jsem Naomi Lauren, jsem z Karlových Varů, trénuji v Sokolově a nemám sice žádné zkušenosti jako zápasnice, ale i tak hodlám dokázat, že se umím prát,“ uvedla se Naomi, na které hned od prvního pohledu bylo cosi zvláštního, načež přišlo zásadní odhalení.

„Jsem z LGBT komunity, jsem trans a tímto zápasem chci dokázat, že i naše komunita se může zúčastnit takovýchto akcí, jako je například RedFace, kterému tímto děkuji,“ povídala Naomi, která ještě nedávno byla mužem.


Zajímavé je i to, že ještě před zápasem byla plná elánu a svoji soupeřku Karolínu Hrbkovou provokovala a urážela. Nyní své dravé tempo ovšem poněkud zmírnila. Čím to?

„Teď nemám žádný důvod tady dělat nějakou show, to si plánuji nechat až do klece. Stále je to pro mě takové nové. V běžném životě jsem tanečnice a tohle je můj první zápas. Mám trenéra, který mi dává pořádně zabrat (úsměv). Je na mě hodně přísnej, ale já vím, že až bude po zápase, tak mu za to budu vděčná,“ uvedla Lauren.

Nenechte se však zmást vzhledem, dle papírových předpokladů to vypadá, že by favoritem tohoto zápasu mohla být Karolína Hrbková, která má už nějaké základní bojové zkušenosti. Zdali se jí je podaří prodat, to se dozvíme 9. prosince v pražské Unyp Areně, kam RedFace zavítá již se svým třetím pokračováním.



Další články