BK MLADA BOLESLAV
19. 11. 2023 | Lukáš Chuchválek, Lukáš Chuchválek, foto: Petr Tibitanzl

Bruslaři na domácí výhru nenavázali a těsně podlehli Budějovicím

20., neděle 19. 11. 2023
Č. Budějovice - Ml. Boleslav CEB - MBL
Č. B u d ě j o v i c e – Po zápase s Litvínovem zajížděli boleslavští hráči na led Motoru, kde sice nejprve ve druhé třetině prohrávali, ale stihli ještě z přesilové hry srovnat. Vinou provokací a různých fyzických potyček však Boleslavští poskytli prostor pro opětovné vedení soupeře, takže pak v posledním dějství už jen marně dotahovali gólové manko. Nepomohla ani hra v šesti bez gólmana na konci.
Č. Budějovice: Strmeň – Štencel, Pýcha, Gulaši, Hovorka, Doudera (A), Kachyňa – Kubík (A), Kondelík, Gulaš (C) – Ordoš, Harris, Simon – Přikryl, Hanzl, Beránek – Chlubna, Toman, Valský
Ml. Boleslav: Novotný – Pyrochta (A), Gewiese, Jánošík (C), Osburn, Čech, Pláněk – Skalický, Fořt, Lantoši – Aaltonen (A), Järvinen, Rohdin – Suchý, Malát, Šmerha – Závora, Roman, Stránský
Branky a nahrávky: 25. Harris (Gulaš, Ordoš), 38. Kondelík (Gulaš, Štencel), 55. Kachyňa (Kondelík, Doudera) – 35. Lantoši (Aaltonen, Fořt), 57. Fořt (Pláněk, Čech). Rozhodčí: Sýkora, Ondráček – Zíka, Lhotský. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 6 009. Střely na branku: 23:20. Zblokované střely: 15:14. Hity: 6:2. Vhazování: 35:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

Komentář

Boleslav se snažila začít aktivní hrou, jenže soupeř z jihu Čech byl nachystaný a přiměl je vyhodit na zakázané uvolnění. První šanci tedy měli domácí a Kachyňa přiklepával puk letící z hole Přikryla. V dalších momentech se vepředu snažil Gulaš, jenž však nemohl ani zakončit ani pořádně přihrávat. Na druhé straně Filip Pyrochta vyslal nahození od modré čáry, které Strmeň zachytil. V 10. minutě měli Bruslaři ohromnou šanci, když Štencel chyboval a pustil do útočného pásma Róberta Lantošiho. Slovenský útočník ale tento nájezd, který mu byl nabídnut, odmítl a Jana Strmeně nepřekonal.

O pár chvil později Jihočeši opět chybovali v obraně a vznikla tak příležitost pro Tomáše Šmerhu, jenže i s ním si Strmeň poradil. Pak musel předvést, co umí, i Filip Novotný, na kterého šly Kondelíkova teč a vzápětí ještě dalekonosný pokus Pavla Pýchy. Do útočného pásma Boleslavi se vehnal bek Petr Gewiese svou jízdou přes celé kluziště, avšak vepředu mu nikdo nepomohl, takže jeho snaha přišla vniveč. Následovala boleslavská přesilovka, v níž chyběly příležitosti a Budějovicím stačilo pouze vyhazovat puky. S poslední minutou třetiny začaly jiskřit emoce a sudí vyloučili v krátkém sledu hned dvě dvojice hráčů za hrubost. Nejprve se prali Skalický s Kondelíkem, pak Čech s Tomanem.

Druhou třetinu načali aktivněji domácí a střílel Štencel, avšak měl špatně seřízená mířidla. Na druhé straně vyslal Strmeňovi pozdrav Zach Osburn. Mezeru v postavení brankáře hledal opět Jan Štencel, ale jeho rána našla pouze plexisklo za bránou. Smutnit nemusel, neboť se domácím povedlo Boleslavi po vhazování za zakázané uvolnění zatopit před bránou, utavit je, vynutit si faul, a celou akci při signalizované výhodě vyšperkovat gólovou tečkou. Zkušený veterán Milan Gulaš totiž našel perfektní přihrávkou před bránou Branta Harrise, jemuž stačilo zasunout puk za Novotného záda. Boleslav musela přidat a jako první reagoval dalekonosným pokusem Adam Jánošík. Využitý nebyl ani Šmerhův brejk, který doplnil dorážkou Filip Suchý.

Na Bruslaře se usmálo štěstí až v 35. minutě při přesilové hře, kdy Juhamatti Aaltonen napodobil Gulaše a našel svou přihrávkou před bránou Róberta Lantošiho, jenž přizvedl puk nad Strmeňův beton a srovnal stav utkání. S blížícím se koncem třetiny se atmosféra na ledě opět vyhrotila po Malátově krosčeku, přičemž boleslavského útočníka vyzval k hrubé výměně Kubík. Budějovice tedy hrály přesilovou hru a rovněž ji využily. Za druhým gólem domácích stál opět Milan Gulaš, jenž vypálil od modré a Jáchym Kondelík v předbrankovém prostoru dorazil kotouč do sítě. V samotném závěru Pláněk neuspěl se svým pokusem dát gól do šatny, když zkoušel poslat puk tak, aby se od gólmana odrazil za brankovou čáru.

Na začátku posledního dějství zkoušel vyrovnat Rohdin výstřelem k tyči, ale přestřelil. Na opačné straně se snažil navýšit budějovické vedení Kubík, jenž rovněž neuspěl. Pak začala Boleslav faulovat a za katr šli postupně dva hráči. Toto oslabení, z něhož byla část pět na tři, Bruslaři zvládli a Filip Novotný likvidoval šance Simona a Kondelíka vyrážením na ochrannou síť. V dobré pozici se Mikuláš Hovorka marně natahoval pro přetaženou přihrávku od Ordoše, což byla poslední akce domácího celku v početní výhodě. Jakmile skončila, Bruslaři si převzali kotouč, ale rozehrávka vázla kvůli nepřesnostem.

Postupně Boleslav dostala Strmeně pod tlak, jenže opět vyhořela koncovka. Gewiese zpoza brány nezasunul včas do odkryté poloviny. Novotného branku na druhé straně minul Pavel Pýcha. Pak se kotouče opět ujali hosté, ale přetažená přihrávka skončila na zakázaném uvolnění v 55. minutě. Po vhazování si puk na modré zpracoval Ondřej Kachyňa, jenž ho přizvednul a vymetl kout pod spojnicí u vzdálenější tyčky. Z dvojbrankového vedení se Jihočeši neradovali dlouho, neboť vzápětí Bruslaři odpověděli a Pláněk našel za obranou domácích Tomáše Fořta, jemuž se povedlo zkrotit skákající puk a zamířit za Strmeňova záda. Boleslav to tedy následně zkusila na poslední necelé dvě minuty v šesti, ale na vyrovnání nedosáhla.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík: Čtrnáct dní jsme nehráli, zatímco soupeř byl rozehraný po dvou zápasech. Přesto jsme první třetinu zvládli velmi dobře. Paradoxně za stavu 1:0 pro nás jsme měli slabší pasáž, čehož soupeř využil k vyrovnání. Pomohli jsme si gólem v přesilovce. Bylo to vyrovnané utkání, ve kterém jsme měli i kus štěstí. Pořád na našich hráčích při těsném skóre vidím obavy o výsledek. Za tři body jsme strašně rádi, protože soupeř vůbec nevypadal jako poslední celek tabulky.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.