Nadace na ochranu zvířat se i letos připojuje ke Světovému dni štědrosti a dobrých skutků

Světový den štědrosti a dobrých skutků Giving Tuesday podporuje a oslavuje chuť pomáhat. Celý svět včetně Česka se v úterý 28. listopadu 2023 spojí, aby konal dobro. Giving Tuesday v Česku již od roku 2016 zastřešuje Asociace společenské odpovědnosti.

Pro letošní oslavu štědrosti jsme si připravili různé kampaně a tak věříme, že si vyberou jak milovníci domácích zvířat, tak ti, kteří fandí zvířatům divokým:

PODZIM PATŘÍ JEŽKŮM

Pro ježky nastává nejtěžší roční období. Potřebují se vykrmit tak, aby přečkali celou zimu ve svém úkrytu. Ne každý ježek má to štěstí a stihne se vykrmit včas. Malými, vysílenými, podchlazenými, zraněnými či nemocnými ježky se teď po stovkách plní záchranné stanice. Vzhledem k nutnosti veterinární péče a kvalitního krmení jsou ježci velice nákladnými pacienty. Pomůžete jim spolu s námi ježčí úrodu zvládnout? Veškerý výtěžek půjde do vybraných záchranných stanic právě na ježky.

Podpořit kampaň Podzim patří ježkům můžete zde:

https://www.givingtuesday.cz/podzim-patri-jezkum

KOČKY NIKOHO

Zima, mráz, hlad, žízeň, ale také lhostejnost, opovržení, zloba a nenávist mají za následek stovky zmařených životů KOČEK NIKOHO, které svůj život započaly většinou jako nechtěné a odložené, nebo již jako potomci těchto nechtěných a odložených. Podle odhadů takto v ČR živoří desítky tisíc koček.

Život těchto koček je neustálým bojem o přežití. Zatímco od jara do podzimu dokáží více méně přežívat díky lovu volně žijících zvířat, zejména ptáků (k nelibosti ochránců přírody), zimní období je pro ně tvrdou zkouškou. Vezmeme-li v potaz, že jich má spousta i nějaký zdravotní problém, případně je mezi nimi i mnoho starých koček nebo naopak malých koťat, není s podivem, že zimu bez pomoci přežijí jen ti nejsilnější. Zamezit nekontrolovanému množení, léčba nemocí, a hlavně péče v zimním období je posláním lidí, kterým osudy kočičích bezdomovců nejsou lhostejné. Oni monitorují zdravotní stav koček v dané lokalitě, zajišťují jejich odchyt, kastrace, adopce či návrat na danou lokalitu (spousta koček je neadoptovatelných), obsluhují tzv. krmící místa a zajišťují kočkám zimní příbytky.

Nadace na ochranu zvířat podpoří organizace zajišťující pomoc kočkám bez domova. Podpořit KOČKY NIKOHO můžete zde:

https://www.givingtuesday.cz/pomoc-pro-kocky-nikoho-1

HURÁ, MÁME DOMA ZVÍŘE!

Psa, kočku, králíka, papouška nebo jiné domácí (zájmové) zvíře chová více než polovina českých domácností. Někteří majitelé přistupují k chovu zvířat nezodpovědně a nezhodnotí své možnosti a schopnosti před pořízením zvířete. Díky tomu pak trpí jak zvířata, tak i jejich okolí. Připravujeme sadu osvětových videí věnovaných problematice chovu zájmových zvířat. Spolu s odborníky jako je specialista na výcvik zvířat pozitivní metodou, František Šusta, veterinářka Martina Načeradská, zástupci útulků a depozit i chovateli, se zaměříme na chov zájmových zvířat tak, aby vzájemné soužití přinášelo radost oběma stranám. Šířením našich osvětových videí chceme nenásilnou formou vzdělávat a vštěpovat veřejnosti správné návyky a dovednosti související s chovem zájmových zvířat. Svým darem podpoříte vznik osvětových videí. 

https://www.givingtuesday.cz/hura-mame-doma-zvire-osvetova-videa

 

Sdílet na sociálních sítích:

Komentáře jsou vypnuty.