Obchvat Vlachova Březí je v předběžném užívání, nová silnice ulehčila dopravě v centru

Řidiči na Prachaticku se poprvé projeli po novém obchvatu Vlachova Březí. Obyvatelům města se díky nové silnici ulevilo od přetížené dopravy a zvýšila se kvalita bydlení. Stavba se řidičům otevřela předčasně, dokončovací práce budou probíhat už za běžného provozu. Kompletně hotovo bude koncem roku 2023. Práce na obchvatu odstartovaly v loni v dubnu. Dostat auta pryč z náměstí tu bylo dlouhodobým záměrem, podle starosty o to usilovali dlouhé generace. Teď se to konečně podařilo.

Lubomír Dragoun (BEZPP), starosta Vlachova Březí: „Když děkuji krajskému úřadu, tak především odboru dopravy, paní Tetaurová s námi úspěšně a velmi spolupracovala, týmu našeho zastupitelstva současného i předešlého, týmu rady, místostarostům, že nám opravdu vycházeli vstříc, pomohli.

Tomáš Hajdušek (ODS), náměstek hejtmana Jihočeského kraje: "Samozřejmě mnohem lépe se žije, když je ta doprava zklidněná. Takže všem občanům Vlachova Březí závidím, zároveň jim to upřímně přeji."

Aby byl provoz zahájen co nejdříve otevřeli stavbaři silnici s předstihem. Dokončovací práce včetně napojení křižovatek a oprav objízdných tras budou hotové koncem listopadu. Součástí stavby je i veřejné osvětlení chodníky, stezka pro pěší a cyklisty i protihlukové stěny.

Martin Kuba (ODS), hejtman Jihočeského kraje: "Dává nám to příležitost tu stavbu v takovém krásném počasí, jsem moc rád, že se nám obchvaty měst a obcí daří. My je všechny postupně realizujeme, jsem rád, že dneska stojíme na dalším otevřeném. Další připravujeme, teď vybíráme dodavatele, který by měl stavět druhou část obchvatu Kaplice, dotahujeme přípravu obchvatu v Blatné. Kousek odtud připravujeme obchvat v Husinci, kde zatím probíhá to, že se tam Eon zabývá překládkou vedení. Bez té by se projekt nedal realizovat. Dotahujeme všechny stavby, které se týkají dálničního obchvatu Českých Budějovic. Je toho prostě hodně."

Stavba obchvatu vyšla na celkem 181 milionů korun. Obchvat Vlachova Březí odvede z centra města a hlavně z jeho náměstí až 80 procent tranzitní dopravy.

 

Video je médiím k dispozici ZDARMA. Mohou ho použít všichni uživatelé bez omezení, a to jak na svých webových stránkách, tak na Facebooku. Zasíláme kód přenosu pro vložení do webových stránek.

 

 

PROTEXT

<iframe width="640" frameborder="0" allowfullscreen="" src="https://light.polar.cz/videa/dopravniinfo/2023/11/18/jihoceskykraj_231116_obchvat_vlachovo_brezi_repo.mp4"/>

Klíčová slova ČR-doprava-dopravniinfo.tv-VIDEOSTREAM-UPOZORNĚNÍ

Oblast
Jihočeský (cb)

Kategorie
Auto-moto, doprava a stroje

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.