Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Záchodová válka pana M., část 1. - Zatím ještě dobré ráno

Tento příběh se před lety vůbec nestal a člověka, který v něm figuruje jsem samozřejmě nikdy neviděl, nemám s ním nic společného, neznám ho a ten trapas taky nesouhlasí. Říkejme mu namátkou třeba pan M.

Vzhledem k tomu, že jsem neuváženě pod tlakem několika téměř alkoholických nápojů slíbil, že se podělím o smutnou a odstrašující historku, jak se neopakovatelným způsobem uvést do obliby již první den v novém zaměstnání, svůj slib mi nezbývá než splnit, i když mě znovu začnou vzpomínky na ten den pronásledovat a znovu mi připomenou vůni čerstvě naplněné latríny.

Jistě dobře znáte  takové ty klasické ranní rituály, jako je vstát v danou dobu, nadávat, jít si umýt zalepené oči, nadávat, vyčistit si zuby pokud možno zubní pastou, nebo taky indulonou, pokud to uděláte naopak, jako někdy pan M. a oči si umyjete až po tom a tím pádem sáhnete o tubu vedle. Jednou tam místo indulony byl takový ten depilační krém, kterým, když si natřete srst, tak změkne, smrdí při tom jako zmoklý cirkus a pak se dá oškrábat špachtlí. To v puse mít nechcete. Ale pan M. to zvládl s lehkostí a nadhledem.

Kdysi mu psychiatr poradil, ať se na sebe ráno do zrcadla směje, že to pomáhá mít veselý a optimistický den.

Pan M. se tedy na sebe usmál svými depilovanými zuby a s tímto úsměvem pokračoval v ranních rituálech, i když to bylo vlastně první varování.

Měl proč být veselý. Minulý týden byl na pracovním pohovoru v jedné firmě na Slovensku kousek za hranicemi svého tehdejšího bydliště a před pár dny mu volali, že sice slabomyslných, mírně otylých, líných a neschopných lidí tam mají dost, ale když se nikdo jiný nepřihlásil, tak ho tedy bohužel berou.

No a ten den nadešel. To bylo nějakého těšení! Pan M. byl tak šťasten, že předchozího večera dokonce samou radostí porušil svoji dosavadní pověstnou střídmost a dal si slavnostní večeři o několika chodech a samozřejmě ji v restauraci naproti zapil i několika desítkami doušků správně vychlazeného piva, které nechci jmenovat, ale začíná písmenem R a končí písmenem adegast a má ve znaku takovou sochu, co vypadá, jako jedna jeho ex, než začal nostit brýle a utekl, i když ze své zkušenosti věděl, že zrovna po konzumaci piva právě v této nálevně až podezřele často trpí nejen nadýmáním, ale leckdy i lehkým, až středně těžkým průjmem. Ale kdo by to při vší té radosti tehdy řešil, že?

Ale zpět k těm ranním rituálům. K nim samozřejmě patří i to, že člověk zpravidla v určitou přesnou dobu po probuzení jde také polechtat záchodové prkénko a použít pár metrů toaletního papíru, pokud tedy není šetrný, jako pan M. a nekupuje tu věc kde je za 6,90 Kč celých 200 jednovrstvých útržků a dělají ji z recyklovaných rašplí a struhadel. Vzhledem k následně krvácející sliznici má tedy alespoň tu výhodu, že jí člověk spotřebuje co možná nejméně, aby to šílenství už skončilo. Ještě je tam tedy ta věc, že s tím člověk musí opatrně, protože se to rádo trhá a ani pan M. nechce mít po ránu ten pocit jako když vám omylem sjede prst do sklenice s marmeládou. 

No a právě tuto radost si užíval pan M. pravidelně vždy v 7. hodin ráno s přesností atomových hodin. Doposud to bylo naprosto dokonalé, protože za bývalého zaměstnání vstával pan M. vždy v 6:50, v 7:00 se oddával orgiím s marmeládou a pak vesele vykročil na cestu do práce, kam tím pádem dorazil o 2 kila lehčí a čistý, jako slovo Boží. Krásně to fungovalo. Jenže pan M. jaksi nepočítal s tím, že do nové práce vstává o hodinu dřív a v jeho oblíbenou 7. hodinu ranní bude sedět ještě ve vlaku…

Po vykonání všech jmenovaných ranních zbytečností se pan M. slavnostně oblékl. Přece jen byl to důležitý den a první dojem je první dojem. To už pak člověk nenapraví. Bohužel vzhledem k měsíci dubnu, který aktuálně sliboval venku teploty, při kterých zamrzá moč v měchýři i jen když se se člověk dívá z okna, pan M. musel smutně zavrhnout kdysi bílou košili po otci s krátkým rukávem a výložkami, kostkované kraťasy s pasem nad pupek, často používané jako plavky ve chvíli, kdy cítil měl potřebu okouzlovat ženy u bazénu, neboť se do nich dala krásně nacpat pneumatika na břiše a k jeho největší lítosti musel doma nechat i sváteční sandály na suchý zip, i když chvíli váhal, jestli jejich vysoká podrážka přece jen nezvládne proplout zbytky sněhu na chodnících suchou nohou.

Ne. Počasí prostě nepřálo a tak bylo nutné se přece jen obléci tepleji. A to včetně trenýrek. Jedny zateplené měl. Pravda, byly trochu volnější, s nohavičkami lehce nad kolena, které se při oblečení kalhot srolovaly až k pasu, kde tvořily až nepříjemně velké boule, ale zase hřály.

A příště si děti řekneme, jak se nouzově řeší únik provozních kapalin z tlakové nádrže. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Fanta | úterý 21.11.2023 10:14 | karma článku: 11,51 | přečteno: 406x
  • Další články autora

Miroslav Fanta

Záchodová válka pana M., část 3. - Vlak je past

Znáte tu situaci, kdy jde všechno krásně podle plánu a pak, z ničeho nic to začne směřovat do horoucích pekel? A vy to víte, ale nemůžete tomu zabránit? Pan M. statečně bojoval. A zde je pokračování jeho příběhu.

28.11.2023 v 9:25 | Karma: 8,06 | Přečteno: 257x | Diskuse| Osobní

Miroslav Fanta

Záchodová válka pana M., část 2. - Boj začíná

Minule jsme se dozvěděli, jak si pan M. depiluje zuby a také spoustu zajímavých informací, které jste asi nechtěli vědět o jeho vyměšování. Posuňme se tedy dál v příběhu, kde tyto věci budou ještě hrát velmi podstatnou roli.

23.11.2023 v 10:11 | Karma: 7,09 | Přečteno: 207x | Diskuse| Osobní

Miroslav Fanta

Jak jsem potkal zlomeninu IV.

Tak už mi po týdnu otrocké dřiny zbývalo složit jen ty dvě poslední skříně. Jupí. Za hodinku nemám co dělat a už za takové 2-3 měsíce budu zase normálně chodit a zvedat ruce výš než do pasu.

20.10.2023 v 10:28 | Karma: 10,82 | Přečteno: 200x | Diskuse| Osobní

Miroslav Fanta

Jak jsem potkal zlomeninu III.

"Konečně NOVÁ SKŘÍŇ!" oznámila mi do telefonu matka pár dní po našem příšerném dobrodružství s likvidací starého nábytku, zrovna když jsem konečně opouštěl Jednotku Intenzivní Péče, chystal se uříznout si otisky prstů a emigrovat.

13.10.2023 v 9:24 | Karma: 12,01 | Přečteno: 255x | Diskuse| Osobní

Miroslav Fanta

Jak jsem potkal zlomeninu II.

Pokračování popisu hrdinné bitvy s nábytkem, po které svět už nikdy nebude jako dřív a ze které si rozhodně neberte příklad.

11.10.2023 v 14:11 | Karma: 13,50 | Přečteno: 367x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

U Charkova jde vše podle plánu, město zatím dobýt nechceme, tvrdí Putin

17. května 2024  13:10,  aktualizováno  14:10

Ruské síly podle prezidenta Vladimira Putina v Charkovské oblasti postupují podle plánu. S dobytím...

Fico je při vědomí, odebrali mu odumřelou tkáň. Čeká ho další operace

17. května 2024  13:43,  aktualizováno  14:03

Slovenský premiér Robert Fico je při vědomí, v závažném, ale stabilizovaném stavu, řekla šéfka...

Nova i Prima zahajují předvolební vysílání, nabídnou debaty i rozhovory s lídry

17. května 2024

Televize Nova a Prima přešly do volebního režimu. Nova startuje v pátek odpoledne na TN Live první...

Piráti plánují boj s dezinformacemi. Putin má zájem ovlivnit eurovolby, míní

17. května 2024  13:31,  aktualizováno  13:50

Dezinformace jsou podle vládních Pirátů jednou z pěti největších hrozeb pro nadcházející...

  • Počet článků 7
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 293x
Král trapasů, nevhodných řečí a vtipů, kterým se nikdo nesměje. Pozorovatel a mnohdy nedobrovolný účastník situací, které řeší po svém, mnohdy ke škodě své i svého okolí.

Seznam rubrik