Chrudimské noviny Politici v poutech. Takový byl zásah NCOZ v Pardubicích

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Politici v poutech. Takový byl zásah NCOZ v Pardubicích

ČR/Pardubice – Zapečetěné dveře, odnesené dokumenty a výpočetní technika jsou zatím výsledkem zásahu detektivů z Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ). Ti od dnešního rána zasahovali v budovách městského úřadu v Pardubicích. Atmosféru po několika hodinách popsal i zastupitel Filip Sedlák (Naše Pardubice).

Na chodbách hlídají policisté v civilu, budova bude pod ostrahou i celou následující noc. Sbírání a prověřování možných  důkazů v budově městského úřadu v Pardubicích se mělo zaměřovat na činnost okolo bývalého primátora Martina Charváta (ANO 2011), v souvislosti s údajným ovlivňováním veřejných zakázek, dokonce snad až ve formě organizované skupiny. Policie se zaměřila i na odbor investic a výpočetní techniku. Zapečetěny jsou kanceláře a odvedeno mělo být 20 lidí.

Opoziční zastupitel Filip Sedlák (Naše Pardubice) popsal atmosféru následovně: „Úředníci bez počítačů a dokumentů a značně nervózní. Byli poslání domů, jen co přišli do práce. Neví se, na co všechno se přijde. Kdoví, zda vůbec další zastupko bude," uvedl s poznámkou, že policie opravdu některé politiky a zástupce společnosti vyváděla v poutech. Ve stínu těchto událostí dostává zamýšlená dražba historických budov v centru města nový rozměr.

Mluvčí útvaru plukovník Jaroslav Ibehej zatím pouze potvrdil, že úkony trestního řízení NCOZ se netýkaly ani Ministerstva obrany ČR, ani Armády ČR. „Věc realizovanou NCOZ dozoruje Okresní státní zastupitelství v Pardubicích. Více informací zatím poskytovat nebudeme,“ uvedl.

Petra Vintrlíková

Reklama