Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Městská organizace Brána Jihlavy má novou ředitelku, od prosince nastupuje Soňa Krátká

Rada města schválila výsledky výběrového řízení na nového ředitele Brány Jihlavy, příspěvkové organizace města pro kulturu a cestovní ruch. Od 1. prosince bude organizaci řídit Soňa Krátká, která tak nahrazuje Jakuba Demla odvolaného v létě.

Soňa Krátká je sedmačtyřicetiletá ekonomka, absolventka VŠE Praha, oboru veřejná správa a regionální ekonomika, je posledních pět let vedoucí oddělení kultury a tělovýchovy magistrátu města Jihlavy. I před tím působila jako úřednice na radnici, když pracovala jako koordinátorka projektu Zdravé město.  „U vzniku Brány Jihlavy jsem byla od samého počátku a úzce s ní spolupracuji po celou dobu její existence. Většinu kulturních akcí, které pořádá, spadala pod mé oddělení,“ řekla nová ředitelka Soňa Krátká krátce po svém jmenování.

Funkce se ujme 1. prosince 2023 a chce se podle svých slov zaměřit především na nastavení a implementaci systematického fungování organizace dle zákonných norem a navázat zdravá partnerství s širokým spektrem organizací a úzce spolupracovat se zřizovatelem, tedy městem Jihlava.

Prvořadým dlouhodobým cílem Brány Jihlavy je zvýšit atraktivitu města a značky Jihlava (#DoJihlavy) v rámci cestovního ruchu. „Budeme se s týmem Brány Jihlavy snažit propagovat město na mezinárodním poli cestovního ruchu především propojováním atraktivních cílů z celé Vysočiny, větší propagací na největších kulturních a sportovních akcích, spoluprací s partnerskými městy Jihlavy či zavedením karty návštěvníka Jihlavy,“ odhaluje svoje záměry nová ředitelka organizace.

Jejím nejbližším úkolem je pomoct s organizací aktuálně připravovaného adventního a vánočního programu v Jihlavě a s provozem obou kluzišť. „Jsem přesvědčena, že přebírám tým opravdových profesionálů v oboru, jejichž práce si nesmírně vážím a že akce nejenom teď v zimě se nám budou dařit,“ řekla Krátká.

Radní odvolali ředitele Brány Jihlavy Jakuba Demla. Mrzí mě, že se mi nepodařilo vybudovat důvěru, říká

Rada města Jihlavy odvolala ředitele Brány Jihlavy Jakuba Demla. Aktuálně se tedy hledá nový člověk, který tuto organizaci, jež funguje od ledna 2021, bude vést. Podle primátora Jihlavy Petra Ryška k tomuto rozhodnutí radní radu vedlo spoustu...

Počet akcí bude podle ní v příštím roce stejný jako letos. Ráda by však v roce 2024 rozšířila program a aktivity v rámci Léta na náměstí. Brána Jihlavy se po Novém roce zaměří také na převzetí nově zrekonstruovaného domu Masarykovo náměstí 21 a rozjezd jeho fungování.

Radní města očekávají od nové ředitelky jasné nastavení a zefektivnění zákonných procesů v ekonomice organizace a v jejím řízení. „Rovněž očekáváme postupné zvyšování soběstačnosti organizace a především výrazné posílení značky "Jihlava" na poli mezinárodního i tuzemského cestovního ruchu," uvedl gesční náměstek primátora Jihlavy Richard Šedivý

Soňa Krátká nahrazuje ve funkci ředitele organizace Jakuba Demla, kterého městská rada po bezmála třech letech z funkce odvolala. Bývalý ředitel působení v organizaci zhodnotil jako úspěšné. „Podařilo vybudovat zcela novou organizaci, která měla v lednu 2021 jednoho zaměstnance a neměla ani kancelář, kde by seděl. Nyní má organizace 20 stálých zaměstnanců a širokou síť brigádníků a spolupracovníků,“ řekl v září Jakub Deml Drbně. 

Připomněl, že Brána Jihlavy hospodaří s rozpočtem kolem 35 milionů korun a zhruba pět milionů si vydělá vlastní činností. „Spravujeme tři historické objekty - jihlavské podzemí, Brána Matky Boží a Dům Gustava Mahlera. Během celého roku pořádáme kulturní akce. Řadu tradičních akcí jsme převzali od magistrátu a inovovali – například jarmarky, svatého Martina nebo Vánoce,“ zhodnotil Deml.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlava, archív Soni Krátké

Štítky organizace, Brána Jihlavy, jmenování, kultura, rada, Soňa Krátká, Jakub Deml, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská organizace Brána Jihlavy má novou ředitelku, od prosince nastupuje Soňa Krátká | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.