InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Závodníci Triathlon Teamu Tábor mají za sebou fantastický rok

Jakub Homola doběhl do cíle Evropského poháru juniorů v Táboře na 8. místě. Nejlepšímu závodníkovi Triathlon Teamu Tábor chybělo na medaili 28 sekund. , Autor: Josef Janda

Jakub Homola doběhl do cíle Evropského poháru juniorů v Táboře na 8. místě. Nejlepšímu závodníkovi Triathlon Teamu Tábor chybělo na medaili 28 sekund.     Autor: Josef Janda

TÁBOR - O prvním listopadovém víkendu se uskutečnilo slavnostní vyhlášení Českého poháru v triatlonu všech kategorií a elite, které zakončilo uplynulou sezonu roku 2023. Klub Triathlon Team Tábor má za sebou jednu z nejúspěšnějších sezon v historii klubu. Táborským závodníkům se dařilo jak na domácím poli v individuálních závodech, tak v týmové soutěži. Vyslanci Triathlon Teamu Tábor se probojovali na mistrovství Evropy i světa juniorů, kde dosáhli na skvělé výsledky. Kateřina Hadravová obsadila na MEJ v Turecku skvělé 4. místo, její kolega Jakub Homola skončil na 6. místě mezi štafetami.

 

Táborskému týmu se na mezinárodní scéně mimořádně dařilo, podobné to bylo v týmové soutěži elite i mezi jednotlivci elite jak v mužské, tak v ženské kategorii. Táborští triatlonisté se prosadili v neposlední řadě i v jednotlivých výkonnostních kategoriích. Sezona 2023 byla tedy z pohledu Triathlon Teamu Tábor mimořádně úspěšná. Táborský tým si v celkovém hodnocení oproti loňskému roku o jednu příčku polepšil, tudíž za rok 2023 obsadil v Českém poháru absolutní 2. místo.

Dokonce pět zástupců Triathlon Teamu Tábor se prosadilo v celkovém individuálním hodnocení mezi muži elite do nejlepší desítky. David Korous se prosadil do nejlepší trojice a obsadil 2. místo. Těsně za úplně nejlepšími skončil na 4. místě Jakub Mařík. Do druhé pětice se prosadili Martin Korous na 6. místě, Martin Kozojed na 8. místě a Matěj Homola na 9. místě.

Do nejlepší desítky mezi elitními ženami se svými výkony prosadila Kateřina Hadravová, která obsadila 2. místo. Hadravová přidala k tomuto skvělému umístění i triumf v anketě České triatlonové asociace Talent roku. Na toto ocenění dosáhla Kateřina Hadravová podruhé za sebou.

O dalších úspěších táborských triatlonistů si přečtete v dnešním vydání Týdeníku Táborsko.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace